Wijn en proefkunde
Image default
Bedrijven

Wijnvaten, wat kun je er allemaal mee doen?

Op dit moment zijn wijnvaten echt razend populair. Dat is niet gek want met wijnvaten kun je echt van alles! Het meest voor de hand liggende is om wijnvaten te gebruiken voor wijn. Als jij experimenteert met wijn maken is een wijnvat van cruciaal belang om de wijn in te rijpen.

Als regenton

Dit heb je vast al eens gezien, zo’n mooi wijnvat in de achtertuin. Het is een leuk alternatief voor zo’n grote, groene regenton van plastic.

Een super leuke plantenbak

Van een wijnvat kan je op verschillende manieren een super leuke plantenbak maken. Je kunt het vat opsplitsen in verschillende lagen of je maakt er een grote bak van. Op internet zijn genoeg foto’s te vinden met uitleg over hoe jij zo’n leuke plantenbak maakt.

Als wijnrek

Je kunt het wijnvat omtoveren in een wijnrek. Hier passen wel 15 wijnflessen in. Het is dé perfecte plek om je wijnflessen in op te ruimen, onder de perfecte omstandigheden voor de wijn.

Als kastje

Maak er een deurtje in met wat plankjes en je hebt een super hip opbergkastje!

Een unieke salon tafel

Je kunt een wijnvat gemakkelijk omtoveren tot unieke salon of eettafel. Dit zal zeker het pronkstuk van de woonkamer worden.

Een knus hoekje voor je huisdier

Tover een wijnvat om tot knus hoekje voor je hond of kat! Het ziet super leuk uit en ze zullen het er vast heel gezellig in vinden. Leg er een lekker zacht kussentje of dekentje in en je bent klaar.

Maak er 2 mini vijvertjes van

Verdeel het vat door de midden en vul deze met water, wat vijverplantjes en zelfs wat visjes.

Dit is goed voor de tuin en zal voor insecten een drinkbron zijn. Zo help je ze nog een handje!

Hierboven hebben wij slechts een paar ideeën benoemd. Op internet kan jij nog ontzettend veel andere ideeën vinden, of gewoon zelf creatief zijn.

https://www.wineandbarrels.nl/shop/20-wijnvaten/