Wijn en proefkunde
Image default
Bedrijven

Spaanse tapas die in verschillende gerechtjes verkrijgbaar zijn

Het weer in Nederland is zo onvoorspelbaar als het maar zijn kan. Het was eerst vrij koud, maar daarna werd het weer vrij zacht. Wij reizen liever wat zuidelijker, naar plaatsen als Spanje. Hier kun je genieten van de heerlijkste gerechten. Als je niet zeker weet wat je moet bestellen, bestel dan tapas en probeer van alles een beetje. U kunt altijd kiezen tussen warme en koude tapas, of omgekeerd, met tapas. In ieder geval kunt u altijd zeggen dat u een gevarieerde en smakelijke lunch hebt gehad wanneer u een tapasbar verlaat!

Eetlust opwekken met tapas

Tapas zijn een soort Spaanse hapjes. Het wordt vaak geserveerd met een drankje voor het avondeten om de eetlust op te wekken voor de hoofdmaaltijd. Als u in Spanje aan het eind van de middag naar een café gaat en iets te drinken bestelt, krijgt u bijna altijd tapas geserveerd. Soms tegen betaling, andere keren gratis. Hoewel het letterlijk kan worden geïnterpreteerd als ‘bedekken’ of ‘deksel’, is de oorsprong van het woord onzeker. Volgens de legende werd vroeger een stukje brood of een plakje ham op een drinkglas gelegd om insecten uit de drank te houden. Tegenwoordig zijn tapas ook in Nederland razend populair, daarom kunt u tegenwoordig tapas bestellen voor een evenement.

Veel verschillende tapas restaurants

Dat waren natuurlijk vervlogen tijden. Op elke straathoek in elke Spaanse stad vind je wel een tapasbar en tegenwoordig ook online. Een voorbeeld van een online cateraar is tapas-catering.nl. De diversiteit en kwaliteit van de verschillende hapjes worden dan ook zeer gewaardeerd door zowel de lokale bevolking als de toeristen. Er zijn ook enkele tapasrestaurants over de hele wereld. Zo ook in Nederland. Je kunt er patatas bravas of gevulde champignons krijgen, naast een schaaltje olijven of een paar stukjes serranoham. Gebakken aardappelen met een pittige tomatensaus staan bekend als patatas bravas. Vlees en zeevruchten, zoals garnalen en gehaktballetjes, worden ook vaak gebruikt. Tapas maaltijden zijn er in zo’n breed scala aan smaken dat er voor ieder wat wils is!