Wijn en proefkunde
Image default
Bedrijven

3 x Vegetarisch eten

Tegenwoordig is het helemaal hip om vegetarisch te zijn. Niet iedereen kiest ervoor om het eten van vlees volledig op te geven. Steeds meer mensen besluiten hun vleesconsumptie te minderen. Zo zijn er steeds meer mensen die slechts 3 x per week vlees eten en de andere 4 dagen voor een vegetarisch alternatief gaan. Dit is natuurlijk niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu en de aarde. Toch kan het soms moeilijk zijn voor mensen om inspiratie te vinden voor lekkere vegetarische gerechten. Toch is het beeld dat vegetariërs alleen saaie salades kunnen eten is allang verouderd! Lees verder om er achter te komen wat je kunt gebruiken als vleesvervangers en hoe je jouw gerechten vegetarisch kunt maken.

Seitan

Als je de laatste tijd op sociale media hebt gekeken ben je misschien bekend geworden met seitan. Het maken van seitan is de laatste tijd een grote trend geworden op sociale media, maar het recept voor seitan is eigenlijk al honderden jaren oud. Seitan dient als een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwit. Seitan kun je tegenwoordig bij veel supermarkten makkelijk kant-en-klaar kopen, maar wist je dat het maken van seitan redelijk makkelijk is? Je hebt hier alleen tarwebloem en water voor nodig wanneer je de basis van seitan wilt maken. De truc is om het tarwebloem te kneden tot het veranderd in gluten. Je doet dit door lang te kneden en steeds meer water bij te voegen. Hierna masseer je het deeg nog even goed door, waarna je het kookt in een pan met (vegetarische) bouillon. Je kunt er zelfs gefrituurde ‘kip’ mee maken! Seitan is een erg flexibel ingrediënt dat kan worden gekruid zoals jij het zelf precies wilt.

Tofu

Tofu is al decennialang een iconisch ingrediënt uit de Oosterse keuken. In Azië ziet men tofu al eeuwen als een perfecte bron van proteïne en ze koken er ook maar al te graag mee. Je hebt tofu die zacht is en tofu die hard is. Met zachte tofu kun je zelfs allerlei zoetigheden en toetjes maken. Tofu kun je frituren, prakken en bakken. De mogelijkheden van met tofu vegetarische gerechten maken is werkelijk waar eindeloos. Tofu is ook erg goedkoop en is lang houdbaar. Hierom kun je beter een paar tofu pakken inkopen, een heerlijk recept opzoeken en je creativiteit helemaal loslaten op het creëren van een heerlijk tofugerecht.

Vegetarische curry

Curry zelf komt oorspronkelijk uit India en wordt al eeuwenlang gegeten. Het is heerlijk kruidig en heeft vaak een romige en toch pittige smaak. Vegetarische curry is een van de meest populaire gerechten voor de vegetariërs onder ons. Het is makkelijk te maken en je kunt de kip die je normaal gesproken bij een curry doet gemakkelijk vervangen met bamboescheut of zelfs ook tofu.

https://restoranto.com/nl/vegetarische-curry/