Wijn en proefkunde
Image default
Bedrijven

Dit kun je doen met wijnvaten

Je kunt op veel manieren een creatieve invulling geven aan je interieur. Met het nodige inlevingsvermogen kun je overal iets van maken. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om wijnvaten te gebruiken?

Als bijzettafel

Dit is de eenvoudigste manier om wijnvaten een plekje te geven in jouw woonkamer. Je kunt hem in zijn geheel gebruiken en in een hoekje plaatsen. Het kan bijvoorbeeld een vaste plek zijn waar je dingen dumpt als je net binnenkomt. Denk bijvoorbeeld aan je sleutels en je tas. Je kunt hem ook doormidden zagen zodat hij lager wordt. Die kun je dan weer gebruiken als salontafel. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de bovenkant te gebruiken en deze op een ander onderstel te plaatsen. Heb je veel ruimte? Dan kun je het vat ook verticaal doormidden zagen en een houten of glazen plank op leggen. Ga je voor glas: vul de holle ruimte dan op met mooie stenen.

Als kastje

Oké, als je niet zo handig bent is het misschien goed om een professional in te schakelen om van wijnvaten een kastje te maken. Je kunt het eenvoudig houden door horizontaal planken in te bevestigen, maar je kunt er ook voor kiezen om er eentje te maken met een deurtje of lades. Een kastje kun je natuurlijk overal voor gebruiken: je kunt hem gebruiken als tv-meubel of als nachtkastje. Je kunt er ook, hoe toepasselijk een kastje van maken waar je je wijn en glazen in bewaart.

Wijnvaten in de tuin

Door het robuuste karakter van de wijnvaten komen ze het best tot hun recht in je tuin. Leg er een plaat op en ze doen perfect dienst als statafel. Houd je meer van een gezellige tafel waar veel mensen kunnen aanschuiven voor een gezellig diner of barbecue? Gebruik dan twee vaten en leg daar een grote houten plak over. Voor de echte klussers onder ons is er nog een alternatief: Wijnvaten kunnen ook een prima uitgangsbasis zijn voor een paar leuke tuinstoelen om in te relaxen. Een paar leuke kussens erbij en het plaatje is compleet. En als laatste en zeker meest praktische alternatief: gebruik hem als prullenbak.

https://www.wineandbarrels.nl/shop/20-wijnvaten/