Wijn en proefkunde
Image default
Bedrijven

LED verlichting voor bedrijven

LED Design Holland regelt voor u LED winkelverlichting, LED tubes en industriële lampen.

Of het nu gaat om LED verlichting loods, om lampen voor in een showroom of om bedrijfshal verlichting LED Design Holland heeft de expertise in huis. Deze firma is gevestigd in Breda, maar heeft klanten verspreid over het land. Die zakelijke klanten zijn stuk voor stuk zeer tevreden over het werk dat LED Design Holland voor ze heeft gedaan. Dat werk omvat allereerst advies over lampen in een 3D lichtplan. Zodra het plan besproken is met de klant en er akkoord is gegeven, gaat het LED Design Holland-team over tot de inkoop. Dit gebeurt bij gerenommeerde LED groothandelaren tegen scherpe prijzen. De installatie verloopt snel en professioneel. In no time zijn alle oude armaturen weggehaald en hangen er alleen nog maar mooie, moderne LED’s. De spots, hanglampen, plafonnières, staande lampen, panelen, muur LED’s et cetera die LED Design Holland gebruikt gaan jarenlang mee en vergen nauwelijks onderhoud. Mocht er na verloop van tijd toch een lamp uitvallen – het is de uitzondering die de regel bevestigd, niet waar? – dan wordt die kosteloos vervangen.

Bij de keuze voor bepaalde lampen houden de lichtexperts van LED Design Holland rekening met een aantal waardes. We lichten er twee kort toe.

UGR, Unified Glare Ratio, is een getal dat iets zegt over de mate van lichthinder van een lamp. Aangezien het welzijn en de productiviteit van werknemers sterk afhankelijk zijn van het licht waarbij gewerkt wordt, is de UGR-aanduiding erg belangrijk. Op kantoor geldt als richtlijn UGR 19 of lager. In tekenkamers wordt gestreefd naar UGR 16 of lager. Voor algemeen industrieel werk voldoen lampen met UGR 25 of lager.

CRI is de afkorting van Colour Rendering Index. Het betreft de kwaliteit van kleurweergave door een lamp. Er wordt een schaal van 0 tot 100 aangehouden en de kleurweergave wordt uitgedrukt is Ra. CRI 60-79 betekent dat de lamp een redelijke kleurweergave oplevert. Van een hoge kleurweergave wordt gesproken bij CRI 80-89. Lampen met een CRI waarde van 90 of hoger zorgen voor een excellente, natuurgetrouwe kleurweergave.

https://www.leddesignholland.nl