Wijn en proefkunde
Shopping / Food

Weet u hoe u uw wijncollectie moet opbergen?

Bent u een echte wijnkenner en hebt u een hele collectie aan wijnflessen thuis staan? Dan wilt u deze natuurlijk professioneel opbergen. Daarom mag een prachtige design wijnrek niet ontbreken in uw huiskamer. Dit zal echt iets toevoegen aan uw interieur. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een traditioneel houten wijnrek of voor een zwartstalen design. Hierbij moet u zelf inschatten welk rek het beste bij uw interieur past. U zou er zelf nog voor kunnen kiezen om zelf een rek te laten ontwerpen, zodat u zeker weet dat deze aan uw wensen zal voldoen. Daarbij komt u een design wijnrek niet alleen voor de uitstraling, maar ook zeker voor het gebruiksgemak.

Uitstraling en gebruiksgemak

Bij de aanschaf van een design wijnrek weet u zeker dat u goed zit. U hoeft uw wijnflessen niet meer in een van uw keukendeuren te zetten, maar u bergt ze stijlvol en professioneel op. Dit heeft meerdere voordelen. Door de aanschaf van zo’n rek zorgt u ervoor dat uw wijnflessen niet kunnen trillen of schudden. Door trillingen of door het schudden van wijn worden chemische processen versneld. Hierdoor gaat de kwaliteit van de wijn sneller achteruit om de wijn simpelweg sneller veroudert. Daarnaast zorgt een design wijnrek voor een duistere omgeving waar u uw flessen kunt opbergen. Veel rekken bestaan uit kisten, waardoor er geen zonlicht op zal komen. UV-stralen van het zonlicht of van TL-buizen kan schadelijk zijn voor een wijnfles. Zo zal de kwaliteit en de kleur van uw wijn kunnen veranderen. Dit wilt u vanzelfsprekend voorkomen.

 Berg uw wijnflessen goed op

Nadat u eenmaal een design wijnrek hebt aangeschaft moet u nog overwegen hoe u deze gaat indelen. U hebt waarschijnlijk veel verschillende soorten wijnen, en u wilt deze zo slim mogelijk opbergen. Hierbij hebt u meerdere opties, u zou er voor kunnen kiezen om ze in te delen op soort. Hierbij legt u bijvoorbeeld de witte wijnen apart, de rode wijnen en de champagnes. U zou er ook voor kunnen kiezen om de wijnen in te delen op leeftijd. Zo kan u in de eerste categorie de wijnen opbergen die jong gedronken moeten worden, en in de laatste categorie de wijnen die op latere leeftijd gedronken moeten worden.

https://eurocave.nl/wijnrek/