Wijn en proefkunde
Shopping / Food

Waarom de administratie belangrijk is

Veel ondernemers vinden de administratie een vervelend klusje. Het kost immers veel werk en niet elke ondernemer heeft er verstand van. Schuif jij het ook vaak naar het aller laatste moment? Dan ga ik je een aantal redenen geven om hier mee te stoppen en tijdig te gaan beginnen met je administratie.

De eerste reden waarom je de administratie moet bijhouden is dat het je later tijd scheelt. Je jaarlijkse aangifte voelt altijd heel erg ver weg maar voordat je het weet is het weer zo ver. Als je dagelijks je administratie doet ben je hooguit 15 minuten mee bezig. Als je al dit werkt keer op keer skipt stapelt al dit werk zich op en moet je de volledige aangifte op het laatste moment doen. De kans is dan ook heel er groot dat je veel documenten kwijt bent en je administratie niet meer klopt. Als je erg slordig bent en slecht bent met administratie is het misschien handig om een deel van de administratie uit handen te geven. Kies er bijvoorbeeld voor om de salarisverwerking uitbesteden zodat jij meer tijd over houdt voor andere zaken zoals andere administratie of je onderneming.

De tweede reden is dat de administratie de basis is van je bedrijf. Als jij op de hoogte bent van de in- en uitgaven van je bedrijf kan jij ook het bedrijf beter besturen. Een handig overzicht met alle kosten en inkomsten bieden perspectief en een draadlijn die je kan volgen. Zo is er duidelijk te zien hoeveel klanten je hebt en welke klanten het belangrijkst zijn voor de omzet. Daarnaast kan zie je een duidelijk overzicht welke facturen je nog moet betalen. Kortom administratie is noodzakelijk voor een gezond bedrijf.

De laatste reden is dat je klaar bent voor de belastingcontrole. Bij het missen van de aangifte kan je een boete krijgen. En dat wil je natuurlijk niet als de administratie niks voor jou is geef dan de salarisadministratie uit handen.

https://www.cbbs.nl/