Wijn en proefkunde
Image default
Shopping / Food

Veiligheid voorop

Schade rijden met je auto niemand zit er op te wachten. Een groot deel van het schade rijden gebeurt tijdens het inparkeren en manoeuvreren. Je kan bijvoorbeeld iets te onvoorzichtig hebben ingedraaid op dat krappe plekje, je portier even net te wijd hebben opgedaan of niet goed gekeken bij het wegrijden. Je hebt sneller parkeerschade dan je lief is. Dit kan komen door de onoplettendheid van een ander, maar vaak ligt de schuld bij jezelf.  Als je schade rijdt, herken je ook vast wel dat je niet meteen naar de verzekeraar gaat voor een krasje of deukje. Dit omdat de schade vaak gevolg is van eigen fout, hierdoor gaat bij aangeven bij de verzekeraar je premie omlaag. Een schrale troost is wel dat je lang niet de enige bent die schade rijdt bij het inparkeren en manoeuvreren. In dit artikel een aantal tips hoe je schade kan voorkomen en hoe je een beter zicht rondom je voertuig kan creëren.

Tips om schade te voorkomen
Jos van der Drift (ANWB-expert) heeft een 5-tal tips samengesteld om de kans op parkeerschade zo klein mogelijk te houden.
1. Probeer voor beter zicht je auto zoveel mogelijk achteruit in te parkeren. Zo heb je beter zicht tijdens het wegrijden.
2. Klap je spiegels in als je je auto hebt ingeparkeerd. Om te voorkomen dat iemand je spiegel eraf rijdt.
3. Vraag een mede passagier om uit te stappen en mee te kijken. Een second opinion kan nooit kwaad.
4. Vermijd parkeerplekken onder bomen. Door dit te vermijden voorkom je vallende takken op je auto.
5. Glad op de weg? Ga dan voor winterbanden. Met winterbanden heb je meer grip en voorkom je slippen.

Beter zicht
Een andere veel makkelijkere, maar iets meer kostbare oplossing, kan zijn je zicht verbeteren door een achteruitrijcamera set. Door Achteruitrijcamera installerenKrijg je een veel beter zicht wat er rond en om je auto gebeurd. Dit maakt het inparkeren een heel stuk makkelijker. Je kan via een monitor alles zien wat er achter je auto gebeurd. Zo kan je op tijd ontdekken of je bijna ergens tegen aanrijdt.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl