Wijn en proefkunde
Shopping / Food

Hoe ontbijt je nog gezond?

We weten allemaal dat een goed ontbijt zorgt voor voldoende energie voor het begin van de dag. Het houdt je scherp en zorgt voor een goede opstart van je lichaam na een nacht van slaap en zonder eten. Daarom 3 tips om je ontbijt nog gezonder te maken!

3 tips voor een gezond ontbijt

 

  1. Neem de tijd
    Het is van belang om rustig te eten. Als je rustig eet dan kauw je beter en dit is beter voor je verteringssysteem. Daarnaast als je rustiger eet ben je eerder verzadigd. Dit komt omdat na 20 minuten de hormonen van de eerste hap vrij komen. Als je dus snel eet, eet je meer dan nodig. Ervaar je moeite om ‘s morgens de tijd te nemen? Dek dan in de avond de tafel al of eet je ontbijt op je plek van bestemming. zoals je werk of op school. Een nog veel makkelijkere optie is om gebruik te maken van een ontbijtservice.
  2. Zorg voor afwisseling
    Kies zo vaak als mogelijk iets anders. Wissel je gezonde volkoren boterham met kaas eens af met een gekookt eitje en yoghurt met wat fruit en noten. Ook havermout en muesli zijn goed voor de afwisseling.
  3. Sociaal moment
    Niet alleen lichamelijk, maar ook als sociale activiteit is een ontijd goed. Maak is gebruik van een ontbijtservice voor een ontbijt bestellen en eet gezellig met het hele gezin. Prik een dag dat iedereen de tijd heeft en zo neem je echt even de tijd om bij te kletsen.