Wijn en proefkunde
Shopping / Food

Vet laten verwijderen

Heb je last van overtollig vet? Dat is niet leuk. Sporten, gezond eten, niet helpt. In dat geval kun je kiezen voor een liposuctie. Er zijn verschillende methodes om vet te laten verwijderen in de vorm van een liposuctie. De reguliere manier is de liposuctie. Dit kun je bij bijna elke injectables kliniek laten doen. Bij deze vorm wordt er een kleine snee gemaakt op de plek waar veel vet is opgehoopt. Dan kunnen er met buisjes (dikke naalden) het vet weggezogen worden. Deze manier bestaat al een tijdje en is nog steeds de meest voorkomende ingreep om vet te laten verdwijnen. Echter zijn er tegenwoordig veel andere manieren om dit te kunnen doen.

Bodytite is een vrij nieuwe manier. Bi jdeze techiniek wordt de huid strakker gemaakt om het vet te laten verdwijnen. Via radiogolven wordt het vet namelijk weggehaald.

Een andere techniek is coolsculpting. Overtollig vet wordt dan bevroren waardoor het voorgoed verdwijnt. Het voordeel is dus dan er geen messen nodig zijn. Alles wordt koud gemaakt om de vetcellen te laten verdwijnen. Deze manier staat nog in zijn kinderschoenen waardoor de prijs vrij hoog is. Je kunt het ook nog niet overal laten doen. Lipofilling is een andere populaire manier aangezien er dan eigen vet ingespoten wordt. Dit wordt gedaan door ergens overtollig vet weg te halen en op andere plekken in te spuiten. Mensen die deuken in hun huid hebben of ergens meer volume willen kunnen dus ergens vet weg laten halen om dit later weer op een andere plek terug te brengen. Denk aan fillers in wangen.  Een andere manier van vet weg halen is door lipolyse. Dit is een manier waarbij lokale vetophopingen worden opgelost met lasers of injecties. Er wordt dan een bepaalde stof in het lichaam gespoten wat vetcellen kan bestrijden. Laser assisted liposuctie is ook mogelijk. De behandeling wordt, je raad het al, gedaan met een laser. De kosten liggen wel een stuk lager omdat er veel tijd in zit en de technologie nog vrij nieuw is. Vet weghalen zal in de toekomst dus steeds minder met een mes gedaan worden.

https://faceland.nl/