Wijn en proefkunde
Shopping / Food

Tennistips voor amateurs

Sommige mensen zijn geboren met een enorm talent voor tennis, andere spelers zullen veel moeten trainen om een goed niveau te halen. Het materiaal is heel belangrijk, want zonder een goed tennisracket of goede tennisschoenen heren kun je alle talent van de wereld hebben, het zal toch lastig worden om een goed spel te spelen. Vandaar dat we vandaag enkele dingen bespreken waarvan amateurspelers kunnen leren van de prof.

 

Stop met creatief te zijn op de baan en begin slagen te maken waarvan je weet dat ze werken. Betere spelers hebben maar één of twee spelpatronen tijdens een wedstrijd. Amateurspelers hebben er vaak meer, omdat ze meer verspreid zijn. Een amateurspeler zal verschillende slagen hebben die die graag wil slaan, maar de beste spelers proberen altijd hun sterkste schoten te maken.

 

Ook kan het voor amateurspelers lonen om hun serveersnelheid te minderen. De service is misschien wel het belangrijkste schot in tennis, maar dit betekent niet dat je ten koste van alles zo hard mogelijk moet slaan. Amateurspelers kunnen zich beter focussen op een nauwkeurige slag met iets minder snelheid en een spin als toegevoegde bonus.

 

Klahn zegt dat hij altijd controleert of zijn lichaamsgewicht volledig op zijn achterste been zit voordat hij een slag speelt. Volgens hem helpt het overbrengen van het gewicht op je achterste been om meer gewicht over te brengen, waardoor je een consistenter schot krijt. Ook Little, de kracht- en conditietrainer van Andy Murray benadrukt dat het voetenwerk heel belangrijk is. Volgens hem beginnen alle slagen vanaf de grond omhoog.

 

Nog iets dat amateurs van de profs kunnen leren is op het gebied van voeding. Amateurspelers eten en drinken vaak niet tijdens een wedstrijd, terwijl professionals zoals Nadal tijdens elke omschakeling aan een sportdrankje nippen of een klein stukje van een reep eten, zoals Isner dat doet. Dit helpt hen om hun energie op peil te houden en om gehydrateerd te blijven.