Wijn en proefkunde
Shopping / Food

Soorten noedels

Noedels: één van de bekendste Aziatische gerechten. Wat pasta voor de Italiaanse keuken is, is noedels voor de Aziatische keuken. Net als bij pasta, zijn er verschillende varianten noedels. Zo zit er een verschil in de ingrediënten die gebruikt worden bij het maken van de noedels en kan de dikte en lengte erg van elkaar verschillen. Hieronder staan de verschillende soorten noedels nog eens uitgelegd.

Udon

Udon is een dikkere noodle die gemaakt wordt van tarwemeel, zout en water. Over het algemeen is deze noedels in Nederland lastig te krijgen. In bepaalde toko’s worden ze wel verkocht, maar hiervoor zal je goed moeten zoeken. De kleur van de Udon noedels zijn wit; dit komt doordat er bij het maken van deze noedel soort geen ei wordt gebruikt. Udon noedels worden over het algemeen vaak gebruikt in noedelsoep.

Rijstnoedels

Rijstnoedels zijn erg dun en hebben een unieke smaak. Zoals de naam al zegt, is deze soort noedel gemaakt van rijst. Oorspronkelijk komen rijstnoedels uit China. In Chinese restaurants worden ze veel geserveerd met rundvlees of vis. Rijstnoedels lijken op udon noedels, alleen zijn ze witter van kleur en zijn ze glutenvrij. De chinese benaming van rijstnoedels is: Shahe fen.

Vermicelli

Vermicelli is de fijnte soort noedel. Wanneer deze soort van rijst wordt gemaakt, wordt het mihoen of bihoen genoemd. Mihoen wordt veel gebruikt bij chinese gerechten. Het wordt ook vaak gebruikt in loempia’s.

Glasnoedels

Deze noedel soort wordt, in tegenstelling tot andere noedels, gemaakt van bonen. Deze noedelsoort wordt veel gegeten in Thailand. In vergelijking met de andere noedel soorten is de glasnoedel een stuk steviger van structuur.

Lamian

In Nederland staat deze noedel soort vooral bekend als mie. Net als de Udon noedel soort wordt Lamian ook veel gebruikt in noedelsoep. Daarnaast wordt lamian veel gebruikt in roerbak gerechten. Lamian is dik en plat en heeft meestal minder smaak dan de andere noedel soorten.

 

Bij Eastern Plaza hebben wij allerlei soorten noedels en andere Aziatische gerechten. Ben jij benieuwd welke soort noedels jij het lekkerste vindt of wil jij gewoon graag de echte Aziatische keuken proeven? Kom dan naar ons kindvriendelijke restaurant.