Wijn en proefkunde
Shopping / Food

Lees alles over de 10 Foodtrends 2018

Een nieuw jaar breekt aan en dus is het de tijd voor de 10 Foodtrends 2018. Wat kunnen we verwachten? In ieder geval een voortzetting van de populaire trend ‘terug naar de natuur’. We zijn ons meer en meer bewust van de negatieve impact van bewerkt voedsel. Ook in 2018 ligt daarom de focus op het eten van gezonde en natuurlijke voedselalternatieven die zich uitbreidt naar onze complete levensstijl.

Ongeraffineerd zout

Zout bevat essentiële mineralen en sporenelementen. Dat wil zeggen, wanneer je ongeraffineerd zout eet, zoals steenzout. Geraffineerd zout, het traditionele keukenzout, is bewerkt en hieraan zijn deze gezonde voedingsstoffen meest onttrokken.

Luchtzuiverende zoutlamp

Ongeraffineerd zout is niet alleen als smaakversterker gezond. Ook als luchtzuiverend product kun je dit zout toepassen. Bijvoorbeeld met een zoutlamp. De zoutlamp zal daarom in 2018 veelvuldig te zien zijn.

Likstenen

Ongeraffineerd zout is ook voor vee en vogels goed. In 2018 zien we dat mensen zich ook richten op een gezonde levensstijl voor hun vee, zoals paarden en runderen. Met likstenen van 100% A-Kwaliteit Himalayazout geef je ze het allerbeste.

Gezonde pepers

Zeg je zout, dan zeg je peper. Naast natuurlijke zouten zien we in het komende jaar de keuze voor biologische pepers. Zwarte Kampot Peper uit Cambodja bijvoorbeeld.

Kruiden en Specerijen

Uiteraard mogen ook natuurlijke kruiden en specerijen niet aan de gezonde keuken ontbreken in 2018. We zien hierin eveneens de keuze voor biologische varianten. Deze herken je onder meer aan het Fairtrade keurmerk bij een groothandel natuurvoeding.

Stevia zoetstoffen

Naast geraffineerde zouten, zitten er vaak ook geraffineerde suikers in bewerkt voedsel. Stevia zoetstoffen zijn hiervoor een uitgelezen alternatief. Stevia is caloriearm, suikervrij, gezond én lekker.

Superfoodtrend

Dé foodtrend voor 2018 is superfood. Dit zijn eetbare planten en vruchten die zeer rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen, zoals antioxidanten en vitaminen. Gojibessen, chiazaad, bijenpollen, kokosvet, noem maar op.

Supplementen

Voor een gezonde aanvulling op je dagelijkse voeding kies je het komende jaar voor matcha, kurkuma, acaï en visolie. Er zijn supplementen die specifiek op mannen of op vrouwen gericht zijn. Er zit dus altijd eentje tussen die jou helemaal aanvult.

Natuurlijke verzorging

We noemden het al, het komende jaar zal nog meer in het teken staan van de gezonde levensstijl. Natuurlijke verzorging is daar een prima voorbeeld van. Zo wordt er bijvoorbeeld vaker voor Aleppo zeep gekozen.

Weldaad van Aromatherapie

Als laatste de ultieme trend van 2018: aromatherapie. De etherische oliën uit bloemen en kruiden helpen je te ontspannen en genezen. Voor verspreiding gebruik je een diffuser of oliebrander.

 

https://www.vehgroshop.nl/