Wijn en proefkunde
Shopping / Food

Geldbesparingstips

Veel mensen zijn niet tevreden met hoeveel ze verdienen. Als je ernaar vraagt, zullen veel mensen zeggen dat ze meer willen verdienen zodat ze net die vakantie extra per jaar kunnen doen of met dat extra geld die nieuwe televisie kunnen kopen. Helaas is het moeilijk om van de ene op de andere meer geld te verdienen als je een schilder bent en je baas zich gewoon houdt aan de CAO Schilders. Ook kun je de salarisservice van je werkgever blijven bellen met de vraag of je iets meer kunt verdienen, maar wees nou eerlijk, dat gaat niet werken. Wat wel van de ene op de andere dag kan is geld besparen. Mensen geven vaak zonder het te weten meer geld uit dan zou hoeven. Vandaag bespreken we daarom enkele tips die ervoor zorgen dat je minder geld uitgeeft.

 

Lunch mee naar werk

Veel mensen realiseren zich niet hoeveel we uitgeven aan eenvoudige dingen zoals lunch in plaats van dit thuis te bereiden. Er zijn mensen die besparen op lunch door restanten van de avond ervoor mee naar werk te nemen. Als dit je niet aanstaat, kun je ook thuis iets anders maken. Wat je ook doet, het is waarschijnlijk veel goedkoper dan elke dag een lunch kopen. Als je elke werkdag van het jaar een lunch koopt voor zeven euro, dan geef je op jaarbasis meer dan achttienhonderd euro uit.

 

Stel grote aankopen uit

Wanneer je een grote aankoop wilt doen, kan het lonen om een dag of twee te wachten. Elke zinvolle aankoop zal er morgen nog steeds zijn. Door een nachtje te slapen, geeft u uzelf meer tijd om erover na te denken en zo vermijd je mogelijk een impulsieve aankoop.

 

Seizoensaankopen

Probeer altijd dingen aan het einde van het seizoen te kopen. Kerstdecoraties zijn altijd te koop na Kerstmis en snoep is altijd goedkoper de dag na Halloween. Dit geldt ook voor dure producten, zoals auto’s. De auto’s van het vorige model worden in september afgeprijsd, als de nieuwe modellen in de showroom komen te staan.