Wijn en proefkunde
Shopping / Food

Een gezellige tuin

Een leuk tuin is ideal in de zomer wanneer je lekker in de zon kunt zitten. Als je kinderen hebt is het dan wel verstandig om de tuin kindvriendelijk te maken. Maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier!

Het begint met de ondergrond. Niet de hele tuin hoeft een zachte ondergrond te hebben, maar wel op de plekken waar kinderen spelen. Denk aan een ondergrond die niet te glad kan worden. Een stukje gras of een plek waar boomshors of houtsnippers liggen zijn ideaal. Zachte matten zijn ook mogelijk. Het terras waar je in de zomer wilt zitten kun je wel stenen gebruiken. Dit is beter voor de stevigheid van de tafel en stoelen. Daarna moet je kijken of er voldoende schaduw op de speelplek is. Het is handig de speelplek in de schaduw te plaatsen en het terras in de zon. Schaduw kun je uiteraard ook creëren door een schaduwdoek te gebruiken. Daarna is het tijd om te bepalen wat je in de tuin wilt plaatsen waar de kinderen mee kunnen spelen. Zo kun je kiezen voor een moestuin waar de kinderen kunnen leren om groente en fruit te verbouwen. Zo heb je ook verse groente en fruit voor een goedkope prijs. Het nemen van trampolines is ook leuk. Kinderen kunnen daar uren mee vermaken en het is goed voor de beweging. Neem wel een veiligheidsnet voor trampoline voor de veiligheid. Als je er af valt kan dat een lelijke val worden. Met een veiligheidsnet zul je er niet snel af vallen.

Verder is het handig om op te passen met planten. Ze kunnen er tegen aan lopen. Kies dus planten die tegen een stootje kunnen. Of zorg dat ze er niet bij kunnen. Verder moet de tuin wel dicht zijn zodat de kinderen niet weg kunnen lopen. Dit zorgt er voor dat je niet elke seconde hoeft te kijken of ze nog in de tuin zijn.

https://www.trampolines.nl/