Wijn en proefkunde
Shopping / Food

E liquid kopen

Steeds vaker kiezen rokers ervoor om over te stappen op e-sigaretten, wat een erg verstandige keuze is! Elektrisch roken is veel minder schadelijk dan echt roken en je maakt minder kosten. Overstappen is misschien eventjes lastig maar het went snel. Belangrijk is het wel om de juiste e-liquids te bestellen. Dat maakt de overstap nog eenvoudiger.

 

Hoeveel nicotine?

Het is belangrijk om altijd een e-liquid te kopen die goed bij je vroegere rookgedrag past. Let daarom o.a. op de nicotinesterkte. Die vind je altijd op het flesje en op het verpakkingsmateriaal. 0 – 6 mg nicotine per ml is geschikt voor mensen die weinig roken. 6 – 12 mg nicotine per ml is geschikt voor matige tot normale rokers en alles daarboven (tot 18 mg nicotine per ml) is geschikt voor zware tot zeer zware rokers. Is er een  nicotinesterkte van een specifieke smaak niet te koop, bijvoorbeeld 8 mg of 10 mg nicotine per ml? Mix dan simpelweg de inhoud van 2 dezelfde flesjes e-liquids maar met verschillende nicotinesterktes met elkaar.

 

Zelf je smaakjes maken

Er zijn vele honderden verschillende (kant-en-klare) e-liquid smaken op de markt gebracht. Maar toch is het leuk om je eigen smaaksensatie te creëren. Veel fanatieke dampers kopen verschillende smaakjes en mixen deze net zo lang door totdat ze hun eigen ideale smaak ontdekt hebben. Tip: Zoet, zoals cola of kers, combineert altijd goed met tabakssmaken!

 

Kopen van e-liquids en regelgeving:

Let er altijd op dat je e-liquids aanschaft die veilig in gebruik zijn. De volgende gegevens moeten altijd op de flesjes terug te vinden zijn:

 

  • Een lotnummer
  • Naam van leverancier
  • Gebruikte stoffen voor de productie
  • Datum van productie en houdbaarheidsdatum
  • Nicotinedosis
  • Land van herkomst en/of productie

 

Online e-liquid kopen

Een e-liquid kopen kan eenvoudig online in tegenstelling tot normale sigaretten. Dit is voordeliger en scheelt je een hoop tijd. Je kunt kiezen uit meer dan 100 smaakjes met verschillende nicotine gehaltes. Ook voor de niet rokers is er volop keuze uit 0mg liquids!