Wijn en proefkunde
Shopping / Food

Aleppo zeep is voor ieder huidtype geschikt

Al duizenden jaren wordt Aleppo zeep gebruikt vanwege de bijzondere kenmerken. Het is een harde zeepsoort die louter uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Een zuivere zeep, die hierdoor ook door snel geïrriteerde en gevoelige huidtypes uitstekend verdragen wordt. Er is niets synthetisch aan Aleppo zeep. Het bestaat uit olijf- en laurierolie, soda op plantaardige basis en water. Dit geeft zowel een diep reinigende als een voedende en verzorgende werking. Bovendien is Aleppo zeep bacterie- en schimmelwerend. Redenen te over dus, waarom je altijd voor deze zeepsoort zou moeten kiezen.

De oorsprong van Aleppo zeep

De ontstaansgeschiedenis van deze zeep voert ons eeuwen terug naar de stad Aleppo, in Syrië. Duizenden jaren geleden gold deze zeep hier als meest voorname handelsgoed. Nu, eeuwen later, is de productiewijze van Aleppo zeep nog geheel gelijk aan die van de ontdekkers indertijd. Het betreft het mengen van olijfolie en laurierbesolie met loog. Vervolgens wordt deze samenstelling verhit waardoor zeep tot stand komt. Deze zeep wordt in blokmallen gegoten waarin het een stempel krijgt van de zeepmaker in kwestie. Daarna volgt een droogproces van circa 6 tot 9 maand. Hierbij blijft de binnenzijde van de zeep mooi groen en krijgt de buitenzijde een evenzo mooie bruinachtige kleur.

Hygiënisch ten top

Zoals genoemd heeft Aleppo zeep een bacterie- en schimmelwerende werking. Dit komt door het natuurlijke ingrediënt laurierbesolie. Deze olie heeft wonderbaarlijke eigenschappen en een uiterst effectieve werking op onze huid. Het biedt optimale ondersteuning bij het weren van slechte bacteriën en schimmelsoorten. Vooral huidtypes die snel geïrriteerd raken of beschadigd zijn, hebben hierdoor veel baat bij het toepassen van Aleppo zeep. Bovendien helpt laurierbesolie bij het soepel houden van zowel spieren als gewrichten. Je kunt deze antiseptische zeep dus voor je gehele lichaam gebruiken. Het reinigt niet alleen, maar heeft een verzorgende werking en herstelt de balans in je huid.

Diverse Aleppo verzorgingsproducten

Naast zeep, bestaan er ook tal van andere verzorgingsproducten met Aleppo. Zo zijn er volledig natuurlijke Aleppo douchegelsoorten. Hierin zijn geen synthetische stoffen verwerkt en ook geen parabenen, dierlijke vetten of kleurstoffen. Maak je geen zorgen wanneer zich in vloeibare Aleppo zeep vlokken bevinden. Dit kan ontstaan bij lage temperaturen. Zodra de vloeibare zeep op kamertemperatuur is, zullen deze vlokken weer verdwijnen. Naast Aleppo douchegel, is er ook Aleppo shampoo. Deze shampoo geeft volume en glans aan het haar. Daarnaast heeft het een kalmerende en verzachtende werking op de hoofdhuid door de aanwezigheid van antioxidanten.

 

https://www.steviahouse.nl/nl/natuurlijke-verzorging/aleppo-zeep/