Een tuinarchitect is er niet alleen voor de esthetiek

Wie denkt dat een tuinarchitect alleen let op esthetiek, komt bedrogen uit. Ten minste: de juiste architect doet veel meer voor u dan louter het tekenen van een mooie tuin. Er zijn immers veel meer aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Of u volop geniet van uw tuin, is niet alleen afhankelijk van het ontwerp.

Waar een tuinarchitect rekening mee moet houden

Het klinkt relatief eenvoudig: een fraaie tuin ontwerpen. Dit is het echter niet. Zeker niet wanneer u zich bedenkt waar een tuinarchitect allemaal rekening mee moet houden. Zo kan een tuin er op het ontwerp geweldig uitzien; deze moet nog altijd tot recht komen in uw daadwerkelijke tuin. Er moet rekening worden gehouden met de omgeving en specifieke eigenschappen van uw tuin, zoals zoninval. Daarnaast hebt u hoogstwaarschijnlijk ook nog wensen op het gebied van gebruik van uw tuin. U wilt niet alleen een prachtig ogende tuin, maar ook eentje waarin u lekker kunt leven en die er het hele jaar door mooi uitziet. Daarom heeft een tuinarchitect ook verstand van ruimtelijke indeling, bloemen en planten en nog veel meer. Uiteindelijk draait het allemaal om balans. Er zijn ook tuinarchitecten die balans altijd het uitganspunt laten zijn, zoals architect Gert-Jan Schouwenaar van Stoop Tuinen. Zo’n architect zal ook niet zomaar “ja” en “amen” zeggen op al uw wensen, maar denkt op een realistische manier met u mee om voor u de ideale oplossing te realiseren.

Vorm en functie hand in hand

Uiteindelijk gaat het er voor u natuurlijk om dat vorm en functie hand in hand gaan. U wilt een prachtige tuin, maar niet alleen een tuin om naar te kijken; ook een tuin om in te leven. Want maximaal genieten doet u pas echt wanneer u uw tuin kunt gebruiken zoals u dat wilt. Een goede tuinarchitect kan dit voor u realiseren.

https://www.stooptuinen.nl/tuinarchitect