Wijn en proefkunde
Image default
Woning en Tuin

Wijnreis maken? Dit zijn de mooiste wijnstreken van Europa

Ben je op zoek naar een wijnreis die je niet snel zult vergeten? Dan ben je aan het juiste adres! In dit blog bespreken we de leukste wijnstreken van Europa. Van Italië tot Spanje en van Frankrijk tot Portugal, er is voor iedereen een mooie, unieke vakantie te vinden. Geniet van de mooie landschappen, de gastvrijheid van de bewoners en natuurlijk de heerlijke wijnen. Meer weten over wijnstreken in Europa? Hieronder lees je meer.

Italiaanse wijnstreken

Als we het hebben over wijnstreken, is Toscane natuurlijk het eerste wat in ons opkomt. De wijnstreek is wereldberoemd en dat is niet voor niets. In Toscane kun je wijnen proeven van de hoogste kwaliteit, maar er is ook genoeg te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld de stad Florence of breng een bezoek aan het wijngebied Chianti.

Een andere wijnstreek die je zeker niet wilt missen, is Piemonte. In deze wijnstreek kun je wijnen proeven van de wereldberoemde wijnmakerij Barolo. De wijnen uit Piemonte zijn krachtig en robuust, maar ook elegant en vol van smaak. Breng tijdens je wijnreis ook een bezoekje aan de wijnstad Asti en bewonder de mooie wijngaarden van de streek.

Spaanse wijnstreken

In Spanje zijn er veel verschillende wijnstreken te vinden. Een wijnstreek die je zeker niet wilt missen is Rioja. In de wijnstreek Rioja kun je wijnen proeven van hoge kwaliteit en er is genoeg te zien en te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de wijnmakerij Bodegas Lan en bewonder de mooie wijngaarden van de streek.

Ook in het zuiden van Spanje kun je wijnen proeven van hoge kwaliteit. In de wijnstreek Jerez de la Frontera staan wijngaarden vol met witte wijnranken. De wijnen uit Jerez zijn fris en fruitig, en perfect voor een warme dag. In de buurt van Granada en in de regio Huelva zijn ook lekkere wijnen te proeven.

Franse wijnstreken

Frankrijk zijn wijnstreken te vinden in bijna elke regio. In de wijnstreek Bordeaux kun je wijnen proeven van hoge kwaliteit, maar er is ook genoeg te zien en te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de wijnmakerij Château Margaux en bewonder de mooie wijngaarden van de streek.

In de wijnstreek Champagne kun je wijnen proeven van wereldberoemde wijnhuizen zoals Champagne Veuve Clicquot en Champagne Taittinger. De wijnen uit de Champagnestreek zijn krachtig en elegant, en perfect voor een speciale gelegenheid.

In de wijnstreek Loire kun je wijnen proeven van verschillende wijnhuizen, zoals Domaine des Hauts de Loire en Château de la Ragotière. De wijnen uit de Loirestreek zijn fris en fruitig, en perfect voor een warme dag.