Wijn en proefkunde
Image default
Woning en Tuin

Minder bekende wijnstreken voor een wijnreis

Wil je een wijnreis maken maar zoek je nog wat minder bekende bestemmingen? Europa heeft heel wat te bieden. Zo zijn er in Spanje diverse minder bekende streken met uitstekende wijnen, zoals Rueda en Jumilla. Ook Italië telt verschillende interessante wijngebieden, zoals Toscane en Friuli-Venezia Giulia. Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar de wijn een hoofdrol speelt? Hieronder lees je een aantal mooie bestemmingen.

Duitsland

Als je denkt aan wijn, zal Duitsland niet het eerste land zijn waar je aan denkt. Toch heb je hier leuke wijngebieden zoals Ahr, Mosel en Pfalz. Hier vind je heel wat leuke wijnen, van frisse rosés tot volle rode wijnen. Je kan hier ook diverse mooie wandelingen maken of een bezoekje brengen aan een wijngoed.

Spanje

In Spanje vind je een aantal hele bekende wijnstreken, maar er zijn ook veel minder bekende streken die het een bezoek waard zijn. Bekijk bijvoorbeeld de streken Rueda en Jumilla. Hier vind je frisse, fruitige wijnen die perfect zijn voor de zomer. Ook de witte wijnen van deze streken zijn erg lekker. Bierzo is een ander minder bekend wijngebied in Spanje. Ook hier vind je veel unieke wijnsoorten.

Italië

In Italië bieden Le Marche en Friuli-Venezia Giulia mooie kansen om minder bekende wijnen te ontdekken. In deze streken vind je lekkere wijnen, maar er is ook heel wat te beleven. Je kan hier mooie wandelingen maken en de steden bezoeken. Ook voor het eten hoef je niet ver te zoeken, want in Italië vind je natuurlijk heel wat heerlijke gerechten.

Frankrijk

Als je denkt aan populaire wijnlanden, is Frankrijk waarschijnlijk nummer één. Toch zijn er ook in dit grote land wijnstreken die minder populair zijn. Het zuiden van Frankrijk, met streken als Languedoc en Roussillon, is minder bekend maar heeft heel wat leuke wijnen te bieden. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar de wijnen van deze streken, je zal versteld staan van de kwaliteit.

Het Franse eiland Corsica is ook minder bekend, maar hier vind je wel heel leuke wijnen. Corsica heeft een unieke wijnstreek met wijnen die anders smaken dan je gewoon bent. Dit is zeker een aanrader voor iemand die op zoek is naar minder bekende wijnen.