Wijn en proefkunde
Image default
Woning en Tuin

De vele voordelen van een zitmaaier

Van zitmaaier tot robotmaaier, er zijn veel manieren om uw gazon strak te onderhouden. Naast dat deze maaier u het gevoel geeft dat u regelmatig een potje real-life Mario Kart mag spelen, heeft deze grasmaaier uiteraard nog meer voordelen dan alleen de hoge ‘cool’-factor. Bij De Kock Machines heeft u de keuze uit zowel zitmaaiers en duwmaaiers als robotmaaiers. Toch zijn er ook nadelen aan deze maaier, waaronder de vaak hoge aanschafprijs ten opzichte van de andere soorten maaiers. Waarom zou u dan toch investeren in een zitmaaier en niet gaan voor een andere (goedkopere) optie?

Wat is het verschil met een duwmaaier?

Bij een zitmaaier zit u zelf bovenop de machine waarmee u over uw gazon rijdt. Het eerste voordeel is daardoor direct duidelijk; met de zitmaaier wordt u niet moe. Afhankelijk van de grootte van uw gazon en uw eigen mobiliteit is de keuze dan ook vaak snel gemaakt tussen een duw- of zitmaaier. Daarnaast maait deze maaier ook sneller dan een duwmaaier, waardoor u minder tijd kwijt bent bij de grote velden. Ook als u iets ruwer terrein heeft, bijvoorbeeld in een klein weiland, is deze maaier ideaal omdat de krachtige motor en vaak bredere en grotere messen hier met gemak doorheen gaan.

Nog een stapje verder: de robotmaaier

Een robotmaaier maait het gras vanzelf. Eigenlijk hoeft u zich nergens meer druk om te maken, behalve dan als de robot het plots begeeft. De robotmaaier is vooral populair in kleinere tuinen, maar voor de echt grote oppervlakte gaat één robotmaaier niet genoeg zijn. Een robotmaaier maait erg langzaam en voordat hij klaar is met de ene hoek van het gazon is de andere hoek waarschijnlijk alweer te lang. Ook kan de robotmaaier over het algemeen niet goed omgaan met moeilijkere situaties en hele oneffen grond. De zitmaaier is simpelweg krachtiger. Heeft u dus grote oppervlaktes te onderhouden zoals een mini-camping, klein weiland of speelveld dan zal de zitmaaier het snel winnen ten opzichte van de robotmaaier.