Wijn en proefkunde
Woning en Tuin

Drie redenen om te kiezen voor Belgisch hardsteen

Als u op zoek bent naar een mooie natuursteen, dan is Belgisch hardsteen (ook wel arduin of blauwe steen genoemd) één van de opties die u heeft. En dit is zeker geen slechte keuze. Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor arduin. De eerste reden is dat dit Belgisch hardsteen uniek is. Arduin is een kalksteen en dat betekent dat het bestaat uit organische materialen die miljoenen jaren geleden op de bodem terecht zijn gekomen. Hierdoor is het één van de meest unieke natuurstenen die u kunt vinden. De kleur is een donkere grijs/blauwe tint en hiermee is het direct te onderscheiden van andere soorten natuursteen. Geen tegel is hetzelfde en de oneffenheden en kleurverschillen dragen bij aan het unieke karakter. Daarnaast kunt u regelmatig nog fossielen tegenkomen die u een blik geven in hoe de wereld eruit zag in de Devoon- en Carboon-tijdperken.

Arduin is duurzaam

Als u kiest voor Belgisch kalksteen, dan kiest u voor een steensoort die tientallen jaren mooi blijft. Het is onderhoudsarm, maar u kunt overwegen om het te laten impregneren. Een specialist zoals Steenhouwerij Breti kan u hier verder over adviseren. Het is een volledig natuurlijk materiaal dat niet gefabriceerd hoeft te worden, maar dat al bestaat. U belast de toekomstige generaties niet met een stof dat het niet kan verwerken. Hiermee is het uit een milieuaspect ook een uitstekende keuze.

Financieel gezien ook de beste keuze

Ook al is natuursteen traditioneel gezien in eerste instantie wat duurder dan keramiek, klei, beton of andere materialen, het is op de lange termijn het goedkoopste. Dat komt doordat u het tijdens uw leven waarschijnlijk niet meer hoeft te vervangen. Het is een uitgave die u maar één keer hoeft te maken en daar is natuurlijk veel voor te zeggen. Belgisch hardsteen is overal toe te passen, wat het één van de meest veelzijdige materialen maakt om uit te kiezen.

https://breti.nl/