Wijn en proefkunde
Woning en Tuin

Creëer privacy in uw tuin met een haagbeuk

Heeft u een open tuin en wilt u daarom graag meer privacy creëren? Dan is een haagbeuk hiervoor een goede oplossing. Door een haagbeuk te planten, behoudt u een natuurlijke look in uw tuin. In tegenstelling tot een hek of schutting, zorgt een haagbeuk voor veel meer sfeer en rust. Deze plant wordt regelmatig door mensen gebruikt als haag, aangezien de haagbeuk zijn blad gedurende het jaar lang vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat u ook in de winter uw privacy behoudt. Dan verliest de plant namelijk slechts enkele bladeren. Let er wel op dat de haagbeuk relatief breed kan worden. Hierdoor kan u een gedeelte van uw tuin of terras verliezen.

Wat is een haagbeuk eigenlijk?

Als u hoort over een haagbeuk, zult u waarschijnlijk direct denken dat deze middelgrote boom familie is van de beuk. Dit vermoeden is niet gek, aangezien de kroon en de stam van de boom ook erg op die van een beuk lijken. Toch is de haagbeuk geen familie van de beuk. De haagbeuk heeft een gladde stam en bloeit in de maanden april en mei. In deze maanden wordt het stuifmeel door de wind verspreid. Een bijkomend voordeel van deze boom is dat die niet wordt aangetast en weinig last heeft van ziektes. Hierdoor is de kans groot dat uw haag lang kan blijven staan.

Waar koopt u de haagbeuk?

Bent u overtuigd en wilt u de haagbeuk, ook wel de Carpinus Betulus genoemd, kopen? Neem dan eens contact op met Roelands Boomkwekerijen. Dit bedrijf heeft inmiddels jarenlange ervaring in de boomsector en beschikt over een groot assortiment aan bos- en haagplantsoen. Al hun planten en bomen worden met de grootste zorg gekweekt door een professioneel team, waardoor u verzekerd bent van uitstekende kwaliteit. Ook haagbeuken hebben zij voldoende op voorraad, zodat u aan de slag kunt gaan met uw nieuwe afscheiding.

 

https://www.roelandskwekerij.com/