Wijn en proefkunde
Image default
Wijn

De beste Italiaanse wijnen voorgesteld

Italië staat bekend om het produceren van enkele van ’s werelds meest prestigieuze wijnen, waaronder Barolo, Brunello di Montalcino, Bardolino, Bolgheri, Amarone en Chianti. Deze regio heeft een enorme verscheidenheid aan wijnen met veel subregio’s die hun eigen kenmerken hebben. De onderstaande lijst is slechts een suggestie van de beste Italiaanse wijnen om te proberen. De beste Italiaanse wijnsuggesties beperken zich zeker niet tot de hier genoemde wijnen.

Wat is de beste Italiaanse wijn?

Met zoveel soorten wijnen die over de hele wereld worden gemaakt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke wijn je moet drinken als je in Italië bent. Dit kan vooral moeilijk zijn als u niet zo bekend bent met de geografie of geschiedenis van het land. De beste Italiaanse wijn is een rode wijn gemaakt in Italië van in Italië geteelde druiven. Hij rijpt minimaal twee jaar in eikenhouten vaten voordat hij wordt vrijgegeven en heeft een alcoholgehalte van minimaal 12%. De meest populaire soorten Italiaanse rode wijnen zijn Sangiovese, Nero d’Avola, Chianti en Barbaresco.

Hoe u de beste Italiaanse wijn voor u vindt?

Bij het kiezen van een wijn spelen veel factoren een rol. De beste wijn voor jou is misschien niet de beste wijn voor iemand anders, en omgekeerd. Dus, waar moet je aan denken? De beste manier om erachter te komen wat voor soort wijn goed voor je is, is door na te denken over het type drinker dat je bent. Ben je een informele drinker of heb je liever rood dan wit? Vind je het leuk dat je wijnen goed bij het eten passen of smaken ze beter op zichzelf?

De beste wijn van 2021: Chianti

Chianti is een witte wijn die al sinds de 14e eeuw in Toscane wordt geproduceerd. Het is gemaakt van Sangiovese-druif en wordt vaak gebruikt bij het koken van vlees, groenten, vis en gevogelte. In Italië wordt sinds de 16e eeuw Chianti door veel verschillende families geproduceerd. Het werd in de jaren zestig enorm populair nadat het naar Amerika was geëxporteerd, waar het een symbool werd van de Italiaanse cultuur. Wat voor soort wijn is Chianti? Chianti is een rode Italiaanse wijn die wordt gemaakt van de druivensoorten sangiovese en canaiolo. Het heeft zoete aroma’s met tonen van roos, rozenblaadjes, rode aalbessen, zure kers en donkere pruimen.

https://www.klassynails.nl/nagelstudio-alphen-aan-den-rijn/