Wijn en proefkunde
Image default
Mode en Kleding

Fjällräven en het thema duurzaamheid

Duurzaamheid is de basis van alles wat ze bij Fjällräven doen. Dit omvat de ontwikkeling van duurzame, slijtvaste en tijdloze producten die de klanten een leven lang vergezellen of zelfs van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven. Het spreekt vanzelf dat Fjällräven materialen kiest die de hulpbronnen sparen en milieubewuste produktiemethoden toepast.

Met dit in gedachten is de weerbeschermende kleding ook van Eco-Shell gemaakt. Dit functionele materiaal kan weer gerecycleerd worden als het kledingstuk versleten is. Bovendien blijkt Fjällrävens milieu-engagement uit het feit dat in 2022 het beproefde materiaal G-1000 Original volledig vervangen werd door de duurzame variant G-1000 Eco, een mix van biologisch katoen en gerecycled polyester.

Als outdoormerk ziet Fjällräven zichzelf over het algemeen als verantwoordelijk voor het milieu. Dit geldt voor de natuur, dieren en, natuurlijk, werknemers. Zo tellen steeds meer producten als “CO2 gecompenseerd”. Dat dierenbescherming de Zweden bijzonder na aan het hart ligt, komt al tot uiting in het merklogo van het bedrijf: de beeltenis van een bedreigde diersoort. Als bijdrage aan de bescherming van de poolvos werkt het bedrijf al meer dan 20 jaar samen met de vermaarde poolvossenexpert Anders Angerbjörn. De eigen richtlijnen voor dierenwelzijn van de onderneming bevatten strenge eisen voor alle gebruikte materialen van dierlijke oorsprong.

Fjällräven probeert voortdurend zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Bijvoorbeeld met producten uit de Keb serie of de No serie, die zo gemaakt is dat de producten bijzonder gemakkelijk te repareren zijn. Dit verzekert een enorm lange levensduur van de Fjallraven rugzak, jas en andere outdoor uitrusting. Het populaire Keb Jacket, dat in de zomer van 2014 de Editor’s Choice van Outdoor magazine kreeg, is bijzonder functioneel en bij uitstek geschikt voor guur winterweer. Tegelijk wordt het op een bijzonder milieuvriendelijke manier vervaardigd. Het Keb jack is gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester. PFC, dat schadelijk is voor het milieu en de gezondheid, is uit het productieproces geweerd.

De populaire Greenland Wax maakt kledingstukken ook bijzonder waterafstotend en kan bijzonder goed op de G-1000 verstevigingen aangebracht worden.

Gerelateerde artikelen

Vind ook uw nieuwe stijlvolle grote maten schoenen voor dames

Een koelsjaal biedt verlichting bij chemotherapie

Een authentiek truckers shirt voor jezelf of als cadeau kopen