Wijn en proefkunde
Image default
Eten en drinken

Wijn met hapjes proeven? Doe een High Wine!

Wijn met hapjes proeven? Doe een High Wine!

Ben je gek op wijn? Dan is een High Wine echt iets voor jou. Met een High Wine gaat het om de combinatie van wijn met hapjes. Dit in tegenstelling tot een wijnproeverij, waar het echt alleen gaat om de wijn. Je geniet niet alleen van verschillende wijnen maar ook van verschillende warme en koude hapjes. Plan een High Wine op locatie in met je vrienden, vriendinnen, familie of collega’s!

Wat is een High Wine

Een High Wine is het zusje van de High Tea. Bij de High Wine wordt er in plaats van thee wijn geserveerd. Bij de High Tea zie je vaak zoete hapjes en taartjes, deze worden vervangen door koude en warme hartige hapjes. Ook wordt de High Wine vaak op een later tijdstip genuttigd, namelijk rond borreltijd. Vaak krijg je de wijn en hapjes in drie verschillende rondes, met iedere ronde een ander wijntje. Wel verschilt dit per locatie, je zou ook een plank vol lekkere hapjes kunnen krijgen waarbij je zelf verschillende wijntjes besteld of krijgt. 

Combinatie van hapjes en wijn

Het voordeel van een High Wine ten opzichte van een wijnproeverij is dat je bij de High Wine ook geniet van verschillende hapjes. Het draait dus echt om de combinatie van zowel de wijn als het eten. De wijn wordt dan ook vaak afgestemd op de hapjes, of natuurlijk andersom. Bij High Wine hapjes kan je denken aan charcuterie, kaasjes, olijven, stokbrood met dips en bruschetta. Sommige High Wine serveren ook warme hapjes als kaasstengels, bitterballen en biefstukpuntjes. 

Thuis of op locatie

Een High Wine kan je thuis nuttigen of op locatie. Op locatie maakt de beleving natuurlijk wel helemaal compleet. Vaak geeft een locatie ook een bepaalde sfeer, bijvoorbeeld als je de High Wine nuttigd in een oude wijnkelder. Als je zelf een High Wine wilt organiseren is het goed om advies te vragen bij de slijter. Zo weet je welke wijnen passen bij welke hapjes. Vind je het lastig om combinaties te maken of sta je liever niet zo lang in de keuken? Dan kan je een High Wine ook thuis laten bezorgen of afhalen bij een High Wine To Go locatie. Wil je echt samen met vriendinnen, vrienden, collega’s of familie een dagje weg? Doe dan een High Wine op een van de leuke High Wine bij jou in de buurt. Ga lekker bijkletsen en geniet ondertussen van de lekkere hapjes en wijn.

High Wine cadeau

Wil je iemand niet zomaar een cadeau geven, maar echt een onvergetelijke belevenis? Geef dan een High Wine cadeaubon. De ontvanger heeft de keuze uit verschillende gezellige restaurantjes of hippe cafeetjes. Iedere locatie heeft weer een ander menu. Zo kies je altijd het menu dat jij het lekkerst vindt. Ga samen genieten van diverse hapjes met smakelijke kwaliteitswijntjes. De cadeaubon is in te wisselen bij geselecteerde High Wine cadeaubon locaties. Door het brede aanbod is er voor ieder wat wils. Ook voor de last minute cadeaus is dit de ideale oplossing, de bon kan je namelijk ook direct na bestellen in de mailbox krijgen.