Wijn en proefkunde
Image default
Eten en drinken

Wat is de aantrekkingskracht van de Italiaanse keuken?

Sinds de tijd van Christoffel Columbus zijn Italianen op zoek geweest naar nieuwe landen en handelsroutes. Sinds de oudheid hebben Italianen over de hele wereld gereisd. Het eetpatroon van de Italianen is hen overal ter wereld gevolgd. Elk land dat zij veroverden en waar zij voet aan wal zetten, brachten zij hun voedsel met zich mee. Zij introduceerden vele Italiaanse recepten en culinaire ideeën in andere regio’s van de wereld, waaronder exquise pasta, pizza, lasagne, focaccia, en zelfs overheerlijk ijs. Na de val van het Romeinse Rijk werd Italië verdeeld in verschillende autonome regio’s, wat resulteerde in regionale verschillen en specialisaties in recepten en culinaire tradities. De onderlinge rivaliteit resulteerde in de promotie en verheerlijking van vele Italiaanse recepten, die de aandacht trokken van de hele wereld, en uiteindelijk de overwinning.

De passie voor de Italiaanse keuken

De enorme migratie van Italianen naar de Verenigde Staten aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw hielp de Italiaanse keuken nog meer te populariseren. Italianen brachten Italiaans straatvoedsel mee, zoals pizza en spaghetti, dat ook in de Amerikaanse straten erg populair werd. Pasta, paprikasalades, olijfolie en pizza behoorden tot de Italiaanse basisproducten die werden overgenomen. In de landen waarheen zij waren verhuisd, waren de Italianen ondertussen bezig hun eigen keuken op de markt te brengen en te promoten. De Italiaanse keuken is nu zelfs zo populair dat het mogelijk is geworden om een Italiaans buffet aan huis te krijgen.

Wat is het meest bekende aspect van de Italiaanse keuken?

Kwaliteit, eenvoud, gezondheidsvoordelen, betaalbaarheid, diversiteit en smaak zijn de belangrijkste elementen die de Italiaanse catering over de hele wereld zo populair maken. We kunnen het er allemaal over eens zijn dat de eenvoudige ingrediënten die in de Italiaanse keuken worden gebruikt van uitzonderlijke kwaliteit zijn, of het nu sappige tomaten, olijfolie, brood, of mozzarella en parmezaan betreft. De componenten zijn hoogwaardige producten, en door hun eenvoud zijn ze gemakkelijk te vinden en te gebruiken. Dit heeft ook te maken met de kosteneffectiviteit. Pasta of een stuk pizza is niet duur, en u kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan pizza’s en pasta’s tegen een redelijke prijs.