Wijn en proefkunde
Image default
Eten en drinken

Altijd wijn op voorraad

Voor het vaste glas wijn in de avond of de vaste flessen wanneer u er zin in heeft, het is praktisch om niet opeens zonder te zitten wanneer u een fles wijn wilt open trekken. Hierom is er een wijnabonnement ingesteld, waarbij u naar eigen wens en smaak een pakket kunt laten samenstellen. Hoe vaak deze bij u aan de deur gebracht wordt en hoeveel dit ongeveer zou kosten, is helemaal zelf in te stellen. De exclusieve wijnen die bij dit wijnabonnement worden aangeboden, zijn dezelfde als die door de beste sommeliers van Nederland geschonken worden.

Samenstellen van een abonnement

Om te gaan kijken hoe het wijnpakket het beste voor u samen gesteld moet worden, is er een kleine ‘quiz’ samengesteld. Hierin worden verschillende vragen gesteld, zoals de voorkeur van wijn. Daarnaast wordt er gevraagd om uw smaak te omschrijven. Gaat u voor de frisse en fruitige wijnen, of juist eerder voor de krachtige en robuuste smaakervaring? Vervolgens wordt er nog een navraag gedaan naar andere wijnen of druiven waar u eerder een positieve ervaring mee heeft gehad, zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Tot slot maar totaal niet onbelangrijk, worden er meer budget achtige vragen gesteld. Zo is het van belang om te weten hoeveel flessen u wilt ontvangen, en voor welk budget.

Meer wijn voor uw geld

Als u niet perse geïnteresseerd bent in exclusieve en speciale wijnen, kunt u ook een kijkje nemen naar het goedkopere assortiment. Vanuit bijna iedere wijnstreek zijn er ook wel wijnen te vinden die onder de tien euro per fles kosten. Door uw wijnabonnement met deze wijn samen te stellen, ontdekt u meer wijnen die binnen het budget vallen. Zo is bijvoorbeeld de Tempranillo van Ramón Roqueta een spaanse wijn met een intense en romige smaak. Ook de witte wijn ‘Winzerhof Stahl Nachschlag’ uit Duitsland, valt met zijn frisse en fruitige smaak binnen dit budget.

Wat druiven betekenen voor de wijn

Wijn bestaat natuurlijk voornamelijk uit druiven, maar de soort en het ras van deze druif, bepaald veel over het karakter van een wijn. Zo zal een witte druivensoort uit spanje, al snel heel anders smaken dan eenzelfde witte druif uit Zuid-Afrika. De druif bestaat uit drie delen, namelijk het vruchtvlees, de schil en de pitten. Voor de wijn wordt voornamelijk het vruchtvlees gebruikt, waarin het sap zich bevindt. Daarnaast is er binnen een druivensoort of ras, ook nog vele variatie te vinden. Dit heeft te maken met het feit dat er verschillende klonen ontwikkeld zijn.