Wijn en proefkunde
Image default
Eten en drinken

Hoe jij je kook-skills kunt verbeteren

Ben jij niet echt een grote chef kok? Dat is helemaal begrijpelijk. Veel mensen hebben moeite met het koken van lekkere gerechten, en houden het liever bij gerechten die ze kennen en weten dat ze die goed kunnen koken. Toch is het leuk om af en toe is iets meer uit te pakken, en je gasten te verrassen met een spetterend gerecht. In dit blogartikel worden simpele tips besproken die jij kunt gebruiken voor goede kook-skills.

Kijk video’s online

De eerste tip is het kijken naar anderen hoe zij koken. Je kunt online, bijvoorbeeld YouTube, gemakkelijk filmpjes kijken van mensen waarin zij de meest simpele of moeilijke gerechten maken. Deze video’s kunnen jou inspiratie geven om een keer iets te koken uit je comfortzone. Het fijne van deze filmpjes is het feit dat je het ook op pauze kunt zetten als je wilt. Op deze manier zou je zelfs live mee kunnen koken met de online kok. Zo weet je zeker dat jij het gerecht op precies dezelfde manier na kunt maken.

Koop nieuwe pannen

De tweede tip gaat over het ‘gereedschap’ dat je gebruikt om te koken. Het kan een investering zijn die je niet op elk moment kunt maken, maar het kopen van de beste pannenset kan aanzienlijk helpen met het maken van nieuwe gerechten. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar pannen die je nog niet in je collectie hebt. zoals een grillpan of een paella pan. Als deze pannen in jouw keuken staan ben je hoogstwaarschijnlijk ook eerder geneigd om er een gerecht mee te maken. Je kunt verschillende pannen en functies online vergelijken, op topkoop

Vraag vrienden om recepten

Goede kookkunsten moet je delen! Ga daarom eens in gesprek met vrienden en/of familie over hun favoriete recepten. Ook zouden zij jou tips kunnen geven voor bijvoorbeeld een manier van snijden of het kruiden van gerechten. Anderen kunnen je een goed inzicht geven in hoe zij koken aanpakken en waar zij af en toe ook tegen aan lopen. Zo kun je van hun advies leren en bijvoorbeeld de recepten aanpassen op de manier hoe jij wilt.