Wijn en proefkunde
Image default
Eten en drinken

Het bottelen van uw eigen bier

Als je weet hoe je bier moet brouwen, realiseer je je ook de uitdaging van zelfgebrouwen bier. Het fermentatieproces zal bijna twee weken duren. Zodra de vergisting is voltooid, moet u uw bier bottelen en dit is ook een belangrijk onderdeel van het proces.

Het bottelen van uw Homebrew

Na het zelf bier brouwen is het de bedoeling om uiteindelijk je bier te bottelen. De eerste grote stap bij het bottelen van uw zelfgebrouwen bier is om flessen te gebruiken die geschikt zijn voor de stijl van het bier. Als u een hoppig bier maakt, moet u flessen gebruiken die zijn ontworpen om weinig licht door te laten en als u een bier in Belgische stijl brouwt, dan is het aan te raden om flessen te gebruiken die zijn ontworpen voor Belgische bieren.

zelf bier brouwen

Het beste deel van het gebruik van flessen ontworpen voor Belgische bieren is dat ze ook worden gebruikt in commerciële brouwerijen. Ze zijn ook beter geschikt om je bier vast te houden tijdens het verouderingsproces. Het andere goede ding over het gebruik van dit soort flessen is dat ze worden geleverd met doppen en kurken, waardoor het sluitingsproces van de fles veel gemakkelijker is dan het gebruik van plastic stoppers of luchtsluizen.

Maak alles schoon

Gebruik NOOIT een gerecycled bierflesje om je zelfgebrouwen bier in op te bergen. U moet ervoor zorgen dat alles schoon en ontsmet is. Was de flessen in heet zeepsop en spoel ze vervolgens grondig af in koud water. Als u van plan bent om hervulbare flessen te gebruiken, moet u zeker de tijd nemen om ze grondig schoon te maken.

Een Bottle Capper

Het volgende dat u nodig heeft, is een flessenafsluiter als u van plan bent uw bier met de hand te bottelen. Je kunt goedkope cappers kopen bij bijna elke grote winkel, maar als je budget het toelaat, moet je een capper van goede kwaliteit kopen en niet een die goedkoop is.

De doppen en kurken

Het leukste aan het gebruik van Belgische flessen is dat ze ontworpen zijn met twee aparte delen. Het eerste deel is het deksel dat is bevestigd aan een stevige kurk. Het tweede deel is de sluitingsdop die wordt gebruikt om de fles af te sluiten. Het volgende dat u moet weten over deze flessen is dat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn; daarom moet u zeker zijn van hun grootte voordat u koopt.

Conclusie

Dit zou je een goed idee moeten geven van hoe je je zelfgebrouwen bier kunt bottelen, maar als het mogelijk is, zou het beter zijn als je hulp krijgt van een expert of een les volgt over bottelen. Aan de andere kant, oefening baart kunst, dus het komt er gewoon op neer hoe bereid je bent om van je homebrew iets speciaals te maken.