Wijn en proefkunde
Image default
Horeca

Koop Macedonische wijn en proef een van de beste wijnen ter wereld

Als je een van de beste wijnen ter wereld wilt proeven, moet je Macedonische wijn kopen. Macedonië is een heel mooi land dat erg rijk is aan mineralen. Het was echter pas onlangs dat het Macedonisch beroemd werd. In feite zijn er veel andere wijnen die veel beroemder zijn dan Macedonische wijn, zoals Armeense wijn, Franse wijn, Griekse wijn en vele andere. Het land worstelde echter echt en investeerde veel in de wijnindustrie om de wijnproductie aanzienlijk te verbeteren, totdat het een van de grootste wijnproducenten ter wereld werd.

 

Smaakt Macedonische wijn goed?

De belangrijkste variëteit van Macedonische wijn kopen is rode wijn. Net als gewone rode wijn smaakt ook de Macedonische rode wijn erg goed. De smaak is te omschrijven als vol zachte structuur en harmonie. Er zijn echter ook veel andere druivensoorten in Macedonië, waaronder Vranec, Smederevka, Zilavka, Prokupes en vele anderen. Van die druivenrassen is Vranec het populairst omdat het het vlaggenschip van de druivensoort in Macedonië is geworden. Dus als je de beste Macedonische wijn wilt proeven, dan moet je die verfijnd van de Vranec-druif proeven.

 

Wat maakt dat Macedonië een grote wijnproducent kan worden?

Als je Macedonië goed kent, zou je al moeten weten dat Macedonië een klimaat heeft door de combinatie van mediterrane en continentale klimaten. Daarom voelt Macedonië zo heet en droog aan in het hete seizoen. Het land voelt echter ook relatief koud aan in het koude seizoen. Het hete seizoen is echter dominanter dan het koude seizoen in dit land. Ongeveer driekwart van het klimaat is het hete seizoen, terwijl het resterende kwart het koude seizoen is. Met zulke dominante zonnige dagen is het dus niet moeilijk voor Macedonische boeren om druiven te verbouwen en Macedonische wijn te produceren.

 

Waar kun je Macedonische wijn krijgen?

Omdat Macedonische wijn uit Macedonië komt, is Macedonië natuurlijk de eerste plaats waar je Macedonische wijn kunt krijgen. Het betekent echter niet dat je altijd naar Macedonië moet om de wijn te halen, want net als veel andere wijnen uit andere landen worden ook Macedonische wijnen geëxporteerd naar vele plaatsen in de wereld. Je kunt er dus een verwachten en kopen bij een slijterij. Dankzij de technologische vooruitgang van vandaag kun je gewoon een fles Macedonische wijn bestellen bij een vertrouwde online slijterij die je op internet kunt vinden.

 

Bron: Drinkrituals.nl