Wijn en proefkunde
Image default
Dienstverlening

Witgoedreparatie, dit is wat je wilt weten

Wanneer je koelkast niet meer koelt, je vriezer niet meer vriest of je wasmachine niet meer wast, kan er behoorlijke paniek ontstaan. Witgoedapparaten gaan altijd net op het verkeerde moment stuk. Sta je daar, met een twintig verse diepvriespizza’s onder je arm. Of met de shirtjestas van het voetbalteam van je zoontje. Meteen iets nieuws kopen is duur, slecht voor het milieu en je kan te maken krijgen met lange levertijden. Het is beter om iemand in te huren voor een witgoedreparatie. Dat hoeft niet veel te kosten, en sommige reparateurs zijn tegenwoordig zeven dagen per week bereikbaar.

Zoek de juiste reparateur voor de klus

Voordat je direct met een witgoed reparateur aan de lijn hangt, is het belangrijk om te weten welke soorten witgoed zij wel of niet repareren. Door de jaren heen is de techniek steeds specifieker geworden: iemand die precies weet hoe een wasmachine werkt heeft niet dezelfde kennis over vrieskasten. Zorg dus dat je de juiste man inschakelt voor het apparaat waar jij een probleem mee hebt. De juiste man heeft ook de juiste materialen: een reparatie kan het beste uitgevoerd worden met originele onderdelen. Alleen dan is de kwaliteit verzekerd. Goedkoop is toch vaak duurkoop, ook in de witgoedwereld.

Schrijf informatie op voordat je belt

Om de reparateur alvast te kunnen helpen, en de telefoonlijn niet te lang bezet te houden, is het een goed idee om alvast wat informatie over het apparaat te noteren. Zo weet de reparateur precies welke onderdelen hij nodig heeft. Een modelnummer of typenummer kan vaak gevonden worden aan de binnenkant van het apparaat of op de deur. Gaat het niet om witgoed in je eigen huis: zorg dan dat je het adres hebt waar de reparateur heen moet. Zorg er ook voor dat, wanneer het om een kantoor gaat, er iemand aanwezig is op het moment dat de reparateur voor de deur staat.