Wijn en proefkunde
Image default
Vakantie

Wijnreis in de Dordogne, ultieme vakantie voor levensgenieters

Als je ooit in de Dordogne bent geweest, kun je beamen dat het een prachtige vakantiebestemming is. Vanwege de adembenemende uitzichten, de prachtige kastelen in de groene heuvels en de prachtige plaatsen, is de streek zeer populair. Bovendien is de Dordogne wereldwijd bekend vanwege de uitstekende wijnen die door befaamde wijnhuizen worden geproduceerd. Wil je genieten van het zuivere water en een smakelijk glas wijn? Dan is een wijnvakantie in de Dordogne het overwegen waard. Tijdens je tour door de streek en het bezoeken van de oude wijnhuizen en wijngaarden, kun je genieten van het prachtige landschap en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Spreek jij het woord wijn het liefste uit als het Franse ‘vin’ en weet je ook wat heet fenomeen ‘joie de vivre’ inhoudt? Inspireer je dan door dit blog te lezen en kennis te maken met de mogelijkheden voor een wijnreis, compleet met een luxe vakantiehuis in Frankrijk op een iconische plek.

Fraaie taferelen in de wijngaarden

Er is weinig dat zo’n mooi schouwspel biedt als de wijngaard in de Dordogne. In de lente, de zomer én de herfst kleurt de druivenranken in een prachtig groen en blauw. In de zomer groeien de druiven aan de wijnstokken, waar ze in kaarsrechte rijen staan opgesteld. Als de herfst aanbreekt, is het tijd om de druiven te oogsten. Er wordt nog steeds handmatig geoogst, wat deze periode een extra dimensie geeft. Als de druiven geperst en gebotteld zijn, is er de mogelijkheid om mee te helpen bij het plukken en daarna te genieten van een wijnproeverij.

Fameuze wijnhuizen bezoeken

De Dordogne staat bekend om haar wijnboerderijen die op de heuvels langs de rivier staan. Het maken van een wijnvakantie hier is dan ook een absolute must! Ook al ligt een bepaald wijnhuis niet direct aan de rivier, een bezoek is meer dan de moeite waard. Tijdens je verblijf kan je de verschillende druivenrassen, zoals Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc en Muscadelle, proeven. Wil je er zeker van zijn dat je geen enkel pareltje mist? Volg dan één van de wijnroutes, die je zowel met de auto als met de fiets kan afleggen. Tijdens deze routes kom je langs diverse wijnhuizen met gepassioneerde wijnmakers die je met liefde over hun producten vertellen. En niet te vergeten, je proeft er ook een glaasje!

Luxe vakantiehuis in de Dordogne 

Je dynamische dag afsluiten met een heerlijk glas wijn en genieten van alle indrukken? Bij Wijnenproefkunde.nl kunnen we je aanraden van een comfortabele vakantiehuis in de Dordogne te huren. In de buurt van Rocamadour en Sarlat vind je twee luxe vakantieparken met moderne badkamers, gezellige living, riante keuken, meerdere slaapkamers en een zonnig terras. Een perfecte locatie om het culinaire genieten te versterken met een mooie fles wijn.

https://www.francecomfort.com/nl/onze-vakantiehuizen