Wijn en proefkunde
Image default
Vakantie

Beste roadtrip in Portugal: 5 schilderachtige routes

De beste manier om de mysterische plekjes van Portugal te ontdekken is zonder twijfel met de auto. Houd in gedachten dat elke verkeerd genomen afslag je bij een ander mooi dorpje kan brengen. Pak een paar essentiële spullen in en ga op een reis die je nooit gaat vergeten. We zullen je op weg helpen met een aantal mooie routes.

Vallei Douro

Start in Porto en rijdt door de vallei Douro. Het thuis van de meeste bekende wijnen van Portugal. Van de druivenplantages tot de rivier Douro, er is overvloed te zien, en de lengte van de excursie hangt volledig af van wat je zelf wil. Rijd ’s middags van Porto naar Pinhão en proef wat smaakvolle wijn. Stop voor de lunch in een klein café (door familie gerund) en probeer het conventionele eten uit het noorden.

Tras-os-Montes

Laat de bekende snelwegen achter je en ontdekt de meer onbekende. Tras-os-Montes is de minst bezochte regio. Het is een ideale plek voor het maken van foto’s en klimmen. De paar reizigers die de moeite hebben genomen om de ruige berghellingen te beklimmen zijn enthousiast over alles: van de vriendelijke aard van de lokale bevolking tot het koken en de tradities. Waarom zou je stoppen bij de Douro vallei?

Om dit soort locaties te kunnen bezoeken moet je een auto huren.

De compacte auto wordt het meest gehuurd in Portugal. Als we uitgaan van beoordelingen en reviews zijn de beste verhuurbedrijven in Portugal Sixt, Avis en Hertz. Het kost gemiddeld €220,- om een auto te huren in Portugal, Autoportugal.nl vergelijkt alle bedrijven.

Serra da Estrela

Dit is een gebergte in het noorden van Portugal, een mooie bestemming om de week af te sluiten. De lente, zomer en herfst zijn prachtige momenten om deze regio te bezoeken. De winter is lastig omdat de wegen dan minder goed begaanbaar zijn. Een roadtrip die het overwegen waard is, is die van Seia naar Guarda. Je kunt stoppen bij elke bezienswaardigheid.

Sintra

Buitengewoon in vergelijking met andere tripjes vanuit Lissabon: Sintra, de over het algemeen betoverende “fantasiestad” van het land. De weelderige, winderige straten door het Sintra-gebergte zijn verbazingwekkend op zichzelf maar worden nog meer opgewaardeerd door de uitstekende herenhuizen en kastelen die deze stad bezit. Neem de route langs zee en stop in Estoril en Cascais, tenzij je per trein reist (vanaf station Rossio in Lissabon).

Madeira Island

Rijden op Madeira is een uitdaging op zich, het is niet voor iedereen weggelegd. Wegen die om een berg heen draaien, door passages en langs de prachtige kust. Neem je klimspullen mee, het is erg avontuurlijk om Madeira te voet te ontdekken.

https://www.autoportugal.nl/