Wijn en proefkunde
Image default
Muziek

Een antieke piano restaureren draagt bij aan de waarde

Een van de meest voorkomende misvattingen over de restauratie handeling is dat het de historische integriteit daalt wanneer u uw piano laat restaureren. Het is net als bij een geschilderd meesterwerk. Als het wordt overgelaten aan verval en de kleuren vervagen, is de waarde van het stuk veel lager dan wanneer het zorgvuldig in goede staat wordt gehouden. Een piano restaureren werkt op dezelfde manier. Een antieke Steinway uit de jaren 1900 die is voorzien van nieuwe Steinway-onderdelen en een pas afgewerkte kast, zal in de kamer pronken in plaats van dat hij verdwijnt in een hoekje.

Het verplaatsen van uw antieke piano naar de werkplaats

Het vervoeren van een piano van en naar een restauratiewerkplaats is soms het lastigste deel van het hele restauratieproces. Voor veel mensen die de sprong wagen en investeren in het restaureren van een piano, is het erg zenuwslopend om ervoor te zorgen dat hun kostbare instrument zonder extra schade aankomt in de desbetreffende werkplaats. Het is essentieel om vooraf vast te stellen of uw pianoverhuizer de juiste apparatuur tot zijn beschikking heeft. Denk aan een hefpoort voor het laden van vrachtwagens. In sommige gevallen kan uw pianorestauratiebedrijf u helpen met dit probleem. Sommige bedrijven verzorgen namelijk zelf het vervoer, als u ervoor kiest om bij het desbetreffende bedrijf uw piano te laten onderhouden.

 

Het vinden van een lokale pianowinkel voor uw piano restauratie

Voor veel piano-eigenaren is er een beslissing die moet worden genomen om een familiestuk of een antieke piano te behouden of om het terug te toveren tot zijn oude glorie. Het is bij bijna iedere antieke piano mogelijk om het er weer als nieuw uit te laten zien, zolang u het werk maar bij een expert laat uitvoeren. Eén van deze experts die u in Nederland kunt vinden, is Evert Snel. Deze pianowinkel helpt u graag met het onderhouden of restaureren van een antieke piano

https://www.evertsnel.nl/