Wijn en proefkunde
Image default
Gezondheid

Stoppen met roken voor goede mond

Als je regelmatig met mondproblemen te maken hebt is dat natuurlijk niet zo fijn. Deze kunnen erg pijn doen maar zijn vooral vervelend en kunnen leiden tot allerlei andere problemen waar je echt niet op zit te wachten. Een veelvoorkomend probleem is ontstoken tandvlees. Dit doet zeer en als je er niets aan doet of niet tijdig ingrijpt kan het op den duur er zelfs toe leiden dat je je tanden verliest. Zaak dus om er op tijd wat aan te doen. 

 

Kies voor mondwater tegen ontstoken tandvlees

Om ontstekingen aan het tandvlees tegen te gaan kun je verschillende producten gebruiken. Weet je zelf niet zo goed wat te kiezen? Raadpleeg dan je tandarts of vraag om meer informatie bij een deskundige. Een van de middelen om ontstoken tandvlees te genezen is mondwater. Mondwater ontstoken tandvlees is in tal van soorten te koop. Kijk ook altijd even online welke soorten er zijn zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je op internet een overzicht met de beste mondwaters die je kunt inzetten als je tandvlees ontstoken is. 

 

Waarmee dien je rekening te houden bij de keuze van mondwater? 

Houd bij de keuze van mondwater altijd rekening met het volgende. Het is belangrijk dat het mondwater werkt op basis van natuurlijke ingrediënten en dat er geen chemische toevoegingen aan gedaan zijn. Deze doen namelijk vaak meer kwaad dan goed en worden hoofdzakelijk om cosmetische redenen toegevoegd. Kies daarnaast voor mondwater dat speciaal ontwikkeld is om ontstekingen tegen te gaan en te genezen. Het is tevens belangrijk mondwater te kiezen dat voor jou een prettige smaak heeft want anders is spoelen geen pretje. Kies voor een combinatie van mondwater met een goede tandpasta zodat je je tanden en tandvlees goed schoon kunt houden en daarmee ontstekingen kunt voorkomen.

Roken is slecht voor je mondgezondheid

Ben je een roker? Dan weet je zelf ook wel dat roken nu eenmaal niet zo gezond voor je is. Roken kan naast schade aan je hele lichaam ook voor specifieke mondproblemen zorgen zoals een slechte adem, de vorming van tandplak en tandsteen bevorderen en ontstekingen tot gevolg hebben omdat de nicotine in tabak nu eenmaal schadelijk is. Heb je veel last van tandvleesontstekingen, bijvoorbeeld doordat je tandsteen en aanslag op de tanden hebt, je mond niet altijd even schoon is door het roken en je deze niet meer helemaal goed kunt reinigen? Overweeg dan zeker om te stoppen met roken. Dit is niet alleen beter voor de gezondheid van je mond maar kan ook positief uitpakken voor je gehele lichaam. Zo bescherm je niet alleen je mond beter maar word je er zelf ook fitter van als je niet meer rookt.