Wijn en proefkunde
Image default
Geschenken

Trofeeën en awards per gelegenheid

Trofeeën, awards, sportprijzen. Hoe je ze ook noemt, ze worden in verschillende vormen en maten al duizenden jaren uitgereikt bij belangrijke gebeurtenissen en prestaties. Door de jaren heen zijn er steeds meer verschillende prijzen bijgekomen en sommige daarvan zijn symbool komen te staan voor een bepaald evenement of (letterlijke) tak van sport. In dit artikel meer informatie over de gelegenheden waarbij we prijzen uitreiken en welke het beste passen bij ieder evenement.

Bij deze evenementen mag een trofee niet ontbreken!

De juiste prijs voor de juiste gelegenheid vinden valt nog niet mee. Je hebt de keuze uit letterlijk honderden opties en dan zijn er nog de verschillende redenen waarom we prijzen uitreiken. We reiken meestal prijzen uit om geleverde prestaties binnen:

  • Een werkveld
  • De academische wereld
  • Een sportdiscipline
  • Evenementen

Onder evenementen kunnen allerlei aangelegenheden vallen. Van een danswedstrijd op een festival tot een pubquiz in de kroeg.

Welke prijs bij welk evenement?

Traditioneel gezien geven we specifieke prijzen bij bepaalde evenementen. Hieronder zie je welke prijzen per categorie het meest besteld worden.

Werk gerelateerd

Werk gerelateerde prijzen en awards worden vaak uitgereikt in de vorm van beeldjes, glazen awards en plaques. Ook gouden gebruiksvoorwerpen zoals pennen en horloges worden uitgereikt bij een lang dienstverband. Deze traditie is wel aan het afnemen en wordt met name door jongeren als een beetje oubollig gezien.

Academisch

Academici worden vaak bekroond met een glazen of stenen award. Maar ook een medaille kopen voor een belangrijke ontdekking of prestatie komt regelmatig voor.  Denk maar aan de medailles die worden uitgereikt aan Nobelprijswinnaars.

Sportief

Sportprijzen zijn misschien wel de meest bekende trofeeën. Van gouden bekers tot kampioensschalen, medailles en rozetten.

Evenementen

Voor evenementen kun je het beste medailles bestellen. Die zijn goedkoop, makkelijk te personaliseren en in grote oplagen verkrijgbaar.