Wijn en proefkunde
Sport

Populariteit vechtsport groeit: ook vrouwen willen bokshandschoenen!

Al vele jaren is er een uitgebreid assortiment aan bokshandschoenen voor mannen verkrijgbaar. Tot een aantal jaar geleden werd vechtsport dan ook voornamelijk gezien als een sport die enkel door mannen wordt beoefend. Bedenk maar eens een paar grote namen binnen de bokswereld en u zult al snel de namen benoemen van mannelijke legendes zoals Mike Tyson en Muhammad Ali. Echter is vechtsport de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden onder vrouwen. Naast dat deze sport onwijs goed is voor de conditie en gezondheid, maakt het vrouwen ook weerbaarder en zelfverzekerder wanneer ze trainen op een stootkussen. De tijd dat bokshandschoenen alleen voor mannen verkrijgbaar waren, behoort dan ook tot het verleden.

Waar moet u als vrouw op letten bij het aanschaffen van bokshandschoenen?

Het aanschaffen van bokshandschoenen kan best lastig zijn, want waar dient u op te letten? Bepaal allereerst het doeleinde: wilt u ze bijvoorbeeld gebruiken voor trainingen met een stootkussen of juist voor wedstrijden? Het volgende belangrijke punt is de materiaalkeuze. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit kunstleer of leer. Kiest u voor bokshandschoenen van kunstleer dan bent u over het algemeen wat goedkoper uit. Kunstleer is daarentegen wel wat kwetsbaarder. Desondanks zijn deze handschoenen een prima keus voor beginners! Bent u een gevorderde bokser? Dan is de leren variant een goede keuze. Tot slot moet u nog de gewenste kleur en maat kiezen. Om de juiste maat bokshandschoen te bepalen kunt u de volgende richtlijnen aanhouden: vrouwen onder de 60kg gebruiken meestal 10 OZ en voor vrouwen boven de 60kg wordt 12 OZ veelal aangeraden. Een goede bokshandschoen mag niet strak zitten en zeker niet afknellen. Dit vergroot namelijk de kans op blessures.

Kies voor stoere en fancy bokshandschoenen

Een vrouw staat er om bekend zichzelf goed te willen verzorgen. Hierbij kan gedacht worden aan mooie kleding, make-up of een goed verzorgd kapsel. Uiteraard hoort een leuke vechtsport outfit hier ook bij. Door de groeiende populariteit van vechtsport, zijn er tegenwoordig ook verschillende bokshandschoenen, stootkussens en andere accessoires voor vrouwen verkrijgbaar. Rumble Store Holland heeft een breed assortiment aan vechtsportartikelen en zorgt ervoor dat vrouwen er ook goed uit kunnen zien tijdens het beoefenen van een stoere vechtsport.