Wijn en proefkunde
Energie

Maak gebruik van gratis zonnewarmte met een zonneboiler

Een zonneboiler doet in steeds meer huishoudens en bij steeds meer bedrijven zijn intrede. HRSolar verkoopt zonneboilers die gekenmerkt worden door vakmanschap. De kwaliteit is hoog en er zijn voldoende verkooppunten. Zo is er altijd een dealer van zonneboilers in de buurt. Een zonneboiler maakt gebruik van de energie die de zon levert. Een paneel op het dak vangt de warmte van de zon op. Deze warmte wordt doorgevoerd naar een opvangvat, ook wel voorraadvat genoemd. Dit voorraadvat werkt een beetje zoals een accu. Dit verwarmt het water zodat je lekker warm kunt douchen en in een heerlijk warm bad kan zitten. Met een boiler op zonne-energie bespaar je enorm op je gaskosten en ben je milieuvriendelijk bezig. Dit is belangrijk voor de toekomst van onze aarde.

Is een zonneboiler geschikt voor mijn woning?

Je kunt in principe in iedere woning en bij elk bedrijf dat een eigen dak heeft een zonneboiler plaatsen. Bij een appartementencomplex kun je eventueel kiezen voor een gezamenlijk systeem, maar dit vraagt uiteraard grotere investeringen. De zonnecollector, die de energie van de zon opvangt om voor warm water te zorgen, wordt op het dak geplaatst. De energie wordt opgeslagen, zodat er ook warmte kan worden geleverd op dagen dat de zon niet of onvoldoende schijnt. Als er onvoldoende zonne-energie beschikbaar is voor de zonneboiler, dan kun je gebruik maken van een conventionele CV installatie die ‘bijspringt’ als dat nodig is. Denk aan een elektrische auto die ook een benzinemotor heeft zodat je door kunt rijden als je accu leeg is.

Installatie en onderhoud van een zonneboiler

De installatie van een zonneboiler vereist vakmanschap. Laat dit dan ook altijd doen door een erkend bedrijf. HRSolar is een bedrijf met veel kennis en ervaring. Bovendien zijn er veel verkooppunten in Nederland. Je vindt hen dan ook altijd in je eigen regio. Ook voor het onderhoud is het verstandig om een erkend bedrijf in te schakelen. Kies voor een erkende installateur zodat je zonneboiler correct wordt geplaatst en je indien nodig een beroep kunt doen op onderhoud of reparatie. Een zonneboiler is zeker een goede investering voor de toekomst. Fossiele energiebronnen zoals olie en gas raken langzaam op en zorgen voor milieuschade en andere bezwaren. Dit zal met zonne-energie niet gebeuren. De zon is onuitputtelijk, in ieder geval voor de komende paar miljard jaar.

 

https://www.hrsolar.nl/