Wijn en proefkunde
Image default
Aanbiedingen

Zo organiseer je een stijlvolle wijnavond bij jouw thuis

Een uitgebreide wijnavond met je familie, vrienden of vriendinnen. Iedereen kan ervan genieten. De tafel is mooi gedekt, de wijnglazen staan op tafel te schitteren en de boodschappen zijn allemaal in huis. Maar, welke wijnen ga je in huis halen? Hoe weet je welke wijn écht goed in de smaak valt bij iedereen? Hiervoor geven we je graag wat handige tips!

Bij het kiezen van de juiste wijn kun je op onderstaande zaken letten om met een lekkere wijn in huis te komen.

De smaak van de wijn

Een term die veel wijnliefhebbers vaker hebben gehoord is ‘de afdronk’. Dit is de nasmaak van de wijn. Sommige smaken en indrukken van de wijn blijven langer in de mond aanwezig. Vaak vinden mensen een wijn met een sterke afdronk prettiger. 

Ben je in een wijnwinkel om flessen wijn in te slaan en twijfel je nog? Vraag dan altijd of je die ene wijn mag proberen en let hierbij goed op de afdronk. Blijft de smaak goed hangen? Dan heb je grote kans dat dit een lekkere wijn is.

Balans is de voorwaarde voor goede wijn

Iedereen heeft de voorkeur voor een andere smaak wijn. Maar, de balans van de wijn ligt wel ten grondslag aan een heerlijke smaak. De balans in zoetheid, alcohol, tannine en specifieke zuren moet goed zijn om elke goede smaak te realiseren. Een overschot in een van deze vier ingrediënten zorgt voor een te zoete, wrange of bittere smaak. Dan kun je de fles beter laten staan en op zoek gaan naar een alternatief. 

Wijntip: let in het vervolg op de balans van de wijn. Blijft er één smaak overheersen? Dan is de wijn niet in balans.  

Wijn in een wijnkoelkast

Als wijnliefhebber heb je waarschijnlijk meer dan één of twee flessen wijn in huis. En misschien bewaar je flessen wijn wel jaren, zodat je er op een speciaal moment van kan gaan genieten. Om alle wijnen op de juiste temperatuur en omstandigheden te bewaren, is de wijnkoelkast een must-have. Dit model is een perfecte vervanger van de uitgebreide wijnklimaatkast

 

https://www.wijnklimaatkast.nl/