Wijn en proefkunde
Image default
Aanbiedingen

Online wijn kopen is makkelijker dan ooit

Iedereen drinkt weleens graag een lekker flesje wijn- of dat nu is bij een stukje vlees of als verfrissing op een terras. Vroeger moest je zelf naar de winkel rijden om wijn te kopen. Dat is verleden tijd. Dankzij het internet is het makkelijker dan ooit om wijn te bestellen. Alles gebeurt online: het vergelijken en de betaling. Je hoeft zelfs de deur niet meer uit!

Er zijn tientallen online webshops voor wijn. Deze digitale wijnwinkels hebben voor ieder wat wils. Er zijn rode, witte en rosé wijnen uit alle uithoeken van de wereld. Het maakt dus niet uit of je graag een flesje uit Italië, Frankrijk of Chili wil, alle grote wijnlanden zijn aanwezig.

Online wijnwinkel maken het makkelijker dan ooit om de juiste fles te vinden. In de catalogus vind je meestal enkele filters. Je kan bijvoorbeeld de producten filteren op basis van:

  • Type (rood, wit, rosé)
  • Prijs
  • Herkomst (land of streek)
  • Druivensoort
  • Jaartal

Sommige shops gaan nog een stapje verder en tonen ook suggesties over het gebruik van de wijn. Bijvoorbeeld eentje die goed bij rood vlees past, of een andere die beter bij zoete desserts aansluit. Op deze manier vind je in een oogwenk de juiste combinatie voor jouw diner.

Natuurlijk zijn er heel veel mensen die online wijn kopen en weinig kennis van zaken hebben. Dat is ook geen probleem, want de wijnwereld is heel uitgebreid en veranderd regelmatig. Voor deze ‘leken’ is het advies van experts erg belangrijk. Bij Upperwine worden bijvoorbeeld alle producten manueel geselecteerd en geproefd. Zo raken enkel de allerbeste wijnen in de catalogus. Dit maakt het voor leken veel makkelijker om een lekker flesje te vinden – omdat ze niet zelf tijd moeten investeren in het vergelijken van honderden verschillende soorten. Want zoals het spreekwoord zegt: “time is money!”

Ga je binnenkort een bestelling plaatsen bij een online wijnshop? Lees dan ook even de kleine lettertjes na, vooral die in verband met de levering. Niet iedereen gebruikt hiervoor een gespecialiseerde transportfirma. Wijnflessen zijn erg fragiel en kunnen dus tijdens het transport makkelijk beschadigd worden. Gespecialiseerde transportfirma’s nemen extra voorzieningen om jouw bestelling in één stuk aan huis te leveren.

Verder is ook de retouroptie erg handig. Stel dat de flessen beschadigd zijn of de wijn een kurksmaak heeft. Dan mag je, afhankelijk van de webshop waar je de wijn gekocht hebt, de bestelling gratis terugsturen en een nieuwe zending vragen.

Tenslotte kan je ook nog een heleboel andere zaken voor je wijnhobby online kopen. Zoals een houten wijnkabinet, een speciale koelkast voor de flessen, mooie glazen of wijnemmers. Hiermee maak je jouw persoonlijke proefruimte helemaal compleet.