Wijn en proefkunde
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een duurzaam kantoor

De voordelen van een duurzaam kantoor

Bij de inrichten van het kantoor wordt duurzaamheid een steeds belangrijker topic. Organisaties worden steeds bewuster in het maken van keuzes, bijvoorbeeld door de keuze te maken voor gerecycled meubilair. Ook voor jouw bedrijf is de keuze voor een duurzaam kantoor verstandig. Ben je benieuwd naar de redenen? Lees dan snel dit blogartikel verder.

 

Beter voor het milieu

De eerste reden waarom jij zou moeten kiezen voor een duurzaam kantoor is de bijdrage aan een beter milieu. Wie wil er nou niet zijn steentje bijdragen? Een gezonde planeet is voor vrijwel ieder bedrijf essentieel en daarom is het belangrijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Een kantoorinrichting die duurzaam is kan gecreëerd worden door middel van duurzaam meubilair. Duurzaam meubilair is ‘’groen’’ geproduceerd, blijft lang goed en bestaat uit materiaal van gerycled meubilair. Niet alleen het interieur is belangrijk om te bekijken bij een duurzame inrichting, ook de buitenkant is van belang. Bij de afbouw kunnen al een aantal keuzes gemaakt worden die de duurzaamheid ondersteunen. Je kan bijvoorbeeld de vloer beleggen met tapijttegels, zo slijt de vloer veel minder snel. Ook kan je de vloer duurzaam maken, door een vloer te kiezen van pvc of linoleum want deze materialen gaan lang mee. Dit zijn maar een paar voorbeelden, er is nog veel meer te bedenken.

 

Goed voor de portemonnee

Naast dat een duurzaam kantoor goed is voor het milieu ben je ook goed bezig voor jezelf. Op lange termijn kost een duurzame inrichting namelijk veel minder geld. Duurzaam meubilair heeft een veel langere levens duur dan normaal meubilair, je doet dus langer met dezelfde spullen. Er zijn verschillende soorten duurzaam meubilair, denk bijvoorbeeld aan tweedehands meubelen, leasen of bekende duurzame merken. Voorbeelden van deze duurzame merken zijn Vitra en Herman Miller. Bij de producten van deze merken staat duurzaamheid echt centraal, zo zijn de producten volledig te recyclen, hebben ze een lange levensduur en worden ze gemaakt van materialen die ecologisch verantwoord zijn. Zo zorg je voor een duurzaam interieur.  Als je items hebt die energie gebruiken verduurzaamt zorg je ook voor een sterk lagere energie rekening, dit kan je bijvoorbeeld doen met zonnepanelen. Dit soort ingrepen zorgen op lange duur voor enorme besparingen.

 

Goed voor het imago

Duurzaam zijn is natuurlijk ook goed voor het imago van het bedrijf. Wanneer je actief je bedrijf uitdraagt als duurzaam zal er op een positieve manier naar gekeken worden. Klanten zijn eerder geneigd iets te kopen of bestellen bij een bedrijf dat maatschappelijk betrokken is en medewerkers zullen liever werken voor een bedrijf met een duurzame visie.

 

https://katoprojecten.nl/