Wijn en proefkunde
Image default
Huishoudelijk

Kies voor gemak met de beste dweil

Kies voor gemak met de beste dweil

Met de Beste dweil wordt het poetsen weer leuk. Niet alleen het eindresultaat is mooier, maar ook het gebruiksgemak speelt hierbij een grote rol. Voor iedere ondergrond is er wel een type te vinden dat als beste uit de test komt. Het is een artikel wat je vaak tientallen jaren kunt gebruiken. Door te kiezen voor een handig systeem ben je sneller klaar, maar vaak ga je ook effectiever te werk. Dit scheelt tijd en die tijd is kostbaar want daarin kun je ook iets leuks doen. Er zijn zelfs dweilen vandaag de dag die beschikken over een waterreservoir. Hiermee denk je aan het milieu, want je verspilt geen water mee. Daarnaast is een uitwringsysteem voor de dweil onmisbaar. 

Je merkt meteen dat het dweilen een stuk minder intensief wordt en daardoor is het ook geen straf meer om te poetsen. De doek die op een dweil zit is ook erg belangrijk. Een hoge kwaliteit microvezel daarmee maak je snel en ook grondig schoon. De meeste modellen kun je uitwassen waardoor ook alles fris blijft. Vergeet ook niet te stofzuigen voordat je gaat dweilen. Op deze manier voorkom je dat de doek helemaal zwart wordt na een keer. Op deze manier hoef je hem ook minder te wassen en daardoor bespaar je weer op je energierekening. Bij 5top zijn wij van mening dat het een eenmalige investering in de toekomst is. Het is niet zo dat je een dweil al na een half jaar wil weggooien.

Het belang van een goede dweil

Voor meer als de helft van de Nederlanders is poetsen geen hobby, maar een taak die moet gebeuren. Het is dus belangrijk dat de dweil goed zijn werk doet en dat het jou zo min mogelijk kracht kost. Iedereen wil immers een zuiver huis hebben en het liefste dweil je maar 1 keer per week. Kwaliteit is daarbij echt wel belangrijk en je ziet wel degelijk een verschil tussen een dweil van 10 euro of die van 100 euro. Reken het maar eens om als je een dweil van 100 euro 25 jaar gebruikt en een dweil van 10 euro maar 1 jaar.