Brouw eenvoudig je eigen bier!

Vraag aan de gemiddelde jongvolwassen man wat zijn favoriete drankje is en je weet het antwoord al. Of het nu gaat om een tripel, een blondje of een alcoholvrije, een fris pilsje gaat er altijd in. Maar wat nu als je zelf een pilsje mocht gaan brouwen, jouw eigen persoonlijke bier! Dit is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. In deze blog lees je er alles over. Wij nemen je stap voor stap mee in het brouwproces.

 

 

Het proces

 

  1. Schroten

Voor degene die het nog niet wisten (schaam je), maar bier brouw je met mout. Dit zijn veel voorkomende granen. De eiwitten die in de mout zitten worden door de aanwezigheid van zetmeel omgezet in suikers. Voordat dit mogelijk is moet je de mout malen. Dit proces het schroten. Dit is het basisproces van het bier brouwen en daarmee ook een van de belangrijkste.

 

  1. Maischen

Wanneer je gaat maischen ga je de mout met warm water mengen in een pannetje. Op deze manier kun je het zetmeel omzetten in suiker. Wanneer de pan een graad of 60 heeft bereikt ontstaan deze suikers.

 

  1. Filteren

Vervolgens ga je proberen de mout van het water te scheidden. Vanaf dit moment krijgen de granen van het mout een andere naam: bostel. Het gescheiden water noemt met wort.

 

  1. Aan de kook brengen

Het wort uit de vorige stap moet nu aan de kook gebracht worden. Dit duurt 1 tot 1,5 uur. Tijdens het koken wordt de bitterheid en het aroma van het bier bepaald.

 

  1. Afkoelen

Hygiëne staat bij deze stap voorop. Wanneer je de wort hebt gekookt ga je deze laten afkoelen tot zo’n 20 graden. Tijdens dit afkoelen wordt het wort extra gevoelig voor bacteriën. Het koelen dient zo snel mogelijk te gebeuren.

 

 

  1. Vergisten en bottelen

Je bent bijna klaar. Nu het wort afgekoeld is, ga je deze in een vergistingsemmer doen. Bewaar deze emmer op kamertemperatuur voor het beste resultaat. Vervolgens ga je bottelen. Dit betekent dat je koolzuur gaat aanbrengen. Open de vergistingsemmer en voeg vervolgens wat suiker toe.

Voila, je hebt je eigen bier gemaakt. Twijfel je over een bepaalde stap, bezoek dan de website van brouwpunt.nl voor extra informatie.

 

 

 

 

https://brouwpunt.nl/
Wijnenproefkunde

Hulp met riool ontstopping in Apeldoorn

Wij kunnen je goed helpen met een zware riool ontstopping in Apeldoorn. Het is namelijk hartstikke vervelend wanneer water niet meer goed weg wilt lopen. Dit heeft vaak veel belemmeringen in je dagelijks leven. Je wilt hier dan ook snel van af en daar kunnen we je goed bij helpen. Wanneer je ons inschakelt voor een riool ontstopping in Apeldoorn ben je er zeker van dat je er echt vanaf bent. De verstopping zal dus niet meer terugkomen. Het is vaak niet zo dat je de juiste gereedschappen in huis hebt om een ontstopping uit te voeren. Daarom is het een goed idee om ons in te schakelen. We zijn ten allen tijden beschikbaar. Het maakt ons niet uit welk tijdstip je belt, al is het midden in de nacht, wij staan voor je klaar. Ook in het weekend zijn we op elk moment beschikbaar. Het fijne is dat we daar geen extra kosten voor vragen. 

Snel in actie komen

Het is dus een goed idee om een riool ontstopping in Apeldoorn door ons uit te laten voeren. Je wilt namelijk snel van je probleem af. Wanneer je ons inschakelt, ben je echt snel van je probleem af. Zo hoef je niet zelf te klungelen met allemaal leidingen en afvoeren. Zoals eerder genoemd zijn we elk moment beschikbaar. Je wilt er namelijk op elk moment zo snel mogelijk vanaf, of dit nou in de ochtend of in de avond is. Daarom komen we snel in actie met een riool ontstopping in Apeldoorn. 

Contact opnemen

Hulp nodig bij een riool ontstopping in Apeldoorn? Wij zijn onderweg. Je kan een afspraak maken door het contactformulier op de site in te vullen. Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen. Je kan ook gerust vragen stellen over een riool ontstopping in Apeldoorn.

 

Wijnenproefkunde

WAAROM NATUURSTENEN VAN ASSEN KOPEN?

Bij natuursteen assen vindt u alles wat u nodig hebt op het gebied van natuurstenen. We zijn gespecialiseerd in elke steensoort die te vinden is in de natuur. Met onze jarenlange ervaring in het vervaardigen van natuurstenen zijn wij het bedrijf voor alle uw mooie natuurstenen voor uw tuin, werkplek of zelfs in huis. Onze stenen zijn van de hoogste kwaliteit. Onze stenen komen grotendeels uit Nederland maar worden ook geïmporteerd uit het buitenland, waardoor wij over een ruim assortiment aan natuur stenen bezitten. We zijn het bedrijf binnen Nederland wat natuurstenen betreft, simpelweg omdat bij ons er geen tekort is aan wat u als cliënt wilt. 

ZIJN DE STENEN BEWERKT?

Al onze natuurstenen komen in hun originele vorm, en worden dan ook in hun originele vorm verkocht. Bij het binnenstappen van onze winkel in assen of als u een kijkje neemt op onze website zult u zelf merken dat onze stenen in hun ruwe vorm voorkomen, dus onbewerkt. Nadat u de keuze heeft gemaakt welke steen u het mooist vindt en wilt bemachtigen, bestaat de optie om het in zijn huidige staat of bewerkt aan te schaffen. Bij het bewerken van de steen is geen limiet. We hebben alle apparatuur in het huis om de natuurstenen te bewerken naar uw model en keuze. Ook kunnen de stenen voorzien worden van een verflaag van u keuze. 

IS ER GARANTIE OP DE STEEN?

De stenen van natuursteen assen zijn allemaal natuurlijk en daardoor de beste kwaliteit. Niet gemengd met ander materiaal wat deze stenen ook heel erg mooi maar ook duurzaam maken. Natuursteen assen garandeert al haar klanten en toekomstige klanten dat de natuurstenen van hoogwaardig kwaliteit zijn en niet door weersomstandigheden afbrokkelen of hun schoonheid verliezen. Ook bij het bewerken worden er geen additieven toegevoegd aan de stenen behalve verf, dus ook milieuvriendelijk en waterbestendig is waardoor u uw natuursteen zonder twijfel in de zon, regen en sneeuw kunt laten zonder dat het zijn esthetische waarde verliest.

 

Wijnenproefkunde

Het uitzoeken van een passende steen bij de steenhouwerij in Assen

Je wilt een mooie plek creëren om iemand te herdenken en terug te denken aan alle mooie momenten die je met iemand hebt beleefd. Wanneer iemand wordt begraven kunnen de nabestaanden er voor kiezen om een mooie grafsteen uit te zoeken. Bij de beste steenhouwerij in Assen is er een enorm assortiment beschikbaar van diverse stenen waar uit gekozen kan worden en welke bestand zijn tegen alle weersomstandigheden waar de steen mee te maken zal gaan krijgen in de komende jaren. De kwaliteit van de stenen is heel goed en je krijgt ook nog eens een garantie op de steen van maar liefst 30 jaar. Mocht er dus iets gebeuren met de steen dan zal de steenhouwerij in Assen de grafsteen vervangen of repareren wanneer dit binnen een periode van 30 jaar gebeurt. 

Brochure

Je kunt op de website van de steenhouwerij in Assen gratis een brochure aanvragen. Hierin kan je alvast bekijken wat er allemaal in het assortiment zit en wordt aangeboden. Je kunt uit diverse soorten stenen kiezen. Dit betreft niet alleen het materiaal, maar ook de maat en de vorm van de grafstenen. Ben je er nog. Niet helemaal over uit hoe jij de steen wilt laten maken? Je kunt dan een vrijblijvend advies opvragen bij een van de adviseurs. Ze helpen je graag om een mooie steen voor je uit te zoeken. 

Uitzoeken

Het uitzoeken van een grafsteen is niet een taak die je dagelijks doet en het heeft ook veel impact wanneer je er een hebt uitgezocht. Je maakt het definitief dat iemand is overleden en moet er aan toe geven. Het is natuurlijk een heel emotioneel moment en dat begrijpt men bij de steenhouwerij in Assen maar al te goed. Ze geven je alle tijd en ruimte om te kiezen voor een steen van de steenhouwerij in Assen.